Over ons

18 december 2020

Wat is metallic verf en hoe kan ik dit het beste aanbrengen? 

Ben je die saaie muur zat? Wil je een keer iets anders dan een standaardkleur op de muur? Metallic verf kan een uitkomst zijn! In deze blog vertelt Verfcompleet.nl je alles wat je moet weten over het gebruik van metallic verf! Metallic verf brengt je muur echt weer tot leven en geeft een luxueuze uitstraling aan je interieur. Zorg er wel voor als doe-het-zelver dat je voorbereid aan de slag gaat. Het is vooral belangrijk om vlot te werken met voldoende verf. 

Wat voor effect geeft metallic muurverf? 

Het aanbrengen van metallic verf geeft een vernieuwde uitstraling aan bijvoorbeeld de muur in jouw slaapkamer of woonkamer. De metallic verf bevat kleine deeltjes die het licht reflecteren. Deze kleine deeltjes creëren een glinstering. Dit effect verandert in de loop van de dag doordat het licht elk moment anders op de muur valt. Dit zorgt ervoor dat de muur een speelse en uniek uitstraling krijgt! 

Op welke muur kan ik metallic verf het beste aanbrengen? 

Metallic verf is op vele verschillende ondergronden aan te brengen zoals hout, metaal of kunststof. Wel is het belangrijk om te onthouden dat metallic verf oneffenheden benadrukt. Wil je graag een strak effect? Zorg dan dat de ondergrond geen oneffenheden bevat. Beschadigingen of krassen op de muur? Deze kun je gemakkelijk repareren met vulmiddel! Gebruik je metallic verf op een structuurondergrond? De structuur van de muur komt dan extra naar voren! 

Daarnaast geeft metallic verf het meeste effect wanneer de geverfde muur gedeelte in het daglicht is gedurende een periode van de dag. De kleine deeltjes in het verf reflecteren namelijk licht. 

Hoe breng ik metallic verf aan op mijn muur? 

Metallic verf aanbrengen op een muur is net wat lastiger dan het aanbrengen van gewone muurverf. Verfcompleet.nl heeft daarom hieronder de stappen uitgewerkt die je kunt volgen voor het beste resultaat! Let op! Metallicverf is niet geschikt voor buiten. 

Net als bij het aanbrengen van gewone muurverf is het belangrijk om te beginnen met het afplakken van alle randen met tape en het afdekken waar nodig met afdekfolie. Bovendien is het natuurlijk belangrijk dat de ondergrond volledig stof, vet en vuil vrij is voor de beste hechting. Dit kun je doen met onze schoonmaakmiddelen. 

Stap 2 is om te bepalen of de ondergrond voorstrijk nodig heeft voor het aanbrengen van de metallic verf. In onze vorige blog lees je wanneer je voorstrijk moet aanbrengen hoe je dit het beste kan doen! 

Wanneer bovenstaande stappen zijn doorlopen kun je beginnen met het aanbrengen van de metallic verf! Bij het aanbrengen van de metallic verf is het belangrijk om op volgende punten te letten: 

  • Maak gebruik van voldoende verf en werk snel 
  • Zorg ervoor dat je de verf maar in 1 richting aanbrengt terwijl de verf nog nat is. 
  • Tijdens het verven is het belangrijk om te blijven roeren in de metallic verf, dit voorkomt dat de metallic deeltjes naar de bodem van de verfpot zakken. 
  • Schilder met daglicht. Op deze manier zie je direct het effect. 
  • Metallic verf heeft vaak minimaal twee lagen nodig. Laat de verf eerst goed drogen voordat je begint aan de tweede laag verf! De gemiddelde droogtijd is ongeveer 4 uur voordat je de muur kan overschilderen.  

Aanbrengen in 1 richting zorgt voor een rustig effect, wil je graag unieke en bijzondere effecten op jouw muur toepassen? Dan kun je in verschillende richtingen verven.  

Verwijder na het verven de tape voordat de verf opgedroogd is! Wanneer je de tape pas verwijdert als de verf droog is, is de kans groter dat je beschadigen aan de verflaag aanbrengt. 

Wat zijn de voordelen van metallic verf? 

Metallic verf geeft dus een speelse en unieke uitstraling. Een bijkomend voordeel is dat metallic verf makkelijk te reinigen is. Ideaal wanneer je per ongeluk gemorst hebt met de metallic verf op de vloer of op je aanrecht wanneer je de keuken aan het schilderen bent.   

Ook kun je kiezen om je meubels te voorzien met metallic verf. Wil je graag bijzondere accenten aanbrengen op je muur? Of juist op je meubels? Wanneer je van een luxe uitstraling houdt dan is metallic verf een echte must have voor bij jou in huis. Geef je meubels een echte makeover door metallic verf te gebruiken.  

Metallic verf online bestellen 

Wil je van jouw muur of misschien wel meubels een echte blikvanger maken? Verfcompleet heeft de metallic verf in drie verschillende kleuren in het assortiment, namelijk in het zilver, goud en brons. Bekijk de kleuren hier! Wil je graag meer informatie over metallic verf of over hoe je deze verf het best aan kan brengen? Neem contact met ons op, wij informeren je graag! Wil je jouw metallic verf en de benodigde verfartikelen morgen al in huis hebben? Geen probleem! Als je vóór 16:00 uur bestelt, heb je jouw producten morgen al in huis! 

Reacties

Lees de reacties op Wat is metallic verf en hoe kan ik dit het beste aanbrengen

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2023 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM