Over ons

10 maart 2021

Bestaat er milieuvriendelijke verf? 

Milieuvriendelijkheid is iets wat door de jaren heen steeds populairder is geworden. Het letten op de duurzaamheid van aankopen hoort hier dan ook bij. Daarnaast kun je tegenwoordig ook het onderhoud aan je huis milieuvriendelijk maken. Eens in de zoveel tijd heeft een huis tenslotte een onderhoudsbeurt nodig. Het verven van de muren binnen en buiten is erg populair en wordt dan ook het meest gedaan. In dat geval wordt er een grote hoeveelheid verf gebruikt en heb je hierbij de keuze om milieuvriendelijke verf te kopen. Nu vraag je je vast af wat de verf dan milieuvriendelijk maakt? Dat kun je lezen in de nieuwste blog van Verfcompleet.nl!  

Wat is milieuvriendelijke verf? 

Om verf milieuvriendelijk te mogen noemen zijn er een aantal eisen gesteld. De vereisten zijn dat het ontwikkelen, recyclen en gebruiken van de verf geen enkele schade aan de natuur mag toebrengen en dus geen schadelijke stoffen mag bevatten. De beste manier om dit te kunnen waarmaken is om gebruik te maken van ecologische grondstoffen. 

Milieuvriendelijke verf voor binnen en buiten 

Een milieuvriendelijke verf voor binnen is niet moeilijk te vinden, er zijn aan verfsoorten voor binnen namelijk erg strenge eisen. Tegenwoordig is het verplicht voor schilders om verf voor binnenshuis op waterbasis te gebruiken. Daarnaast is het voor de producent verplicht om de hoeveelheid VOS (vluchtige organische stoffen) te vermelden op het etiket, dit mag niet hoger zijn dan de gestelde norm. Het gebruik van zware metalen zoals lood is al jaren verboden.  

Milieuvriendelijke verf voor buiten is daarentegen iets moeilijker om te vinden. De reden hiervan is dat buitenverf vaak op terpentinebasis is en veel schadelijke stoffen bevat. Door de jaren heen komen er steeds meer milieuvriendelijke verfsoorten voor buiten op de markt. Een van de milieuvriendelijke keuze is de verf van Hermadix. De verfproducten van Hermadix worden gemaakt op waterbasis en zijn niet schadelijk voor je gezondheid. Tijdens de productie van de verf worden geen schadelijke oplosmiddelen gebruikt, daarnaast hebben de milieubewuste producten een lange levensduur.  

Milieuvriendelijke verf koopt u bij Verfcompleet.nl 

Er zijn steeds meer verfproducten die zich bezighouden met het ontwikkelen van milieuvriendelijke verf. Er zijn al merken die een verf hebben geproduceerd bestaande uit 100% ecologische grondstoffen. Een voorbeeld hiervan is de verfsoort die gemaakt is van kalk, water en grafeen. Deze verf is milieuvriendelijk omdat alle stoffen die gebruikt worden uit de natuur komen. Ben je op zoek naar een milieuvriendelijk verf, maar kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, onze experts helpen je graag verder!  

En nu? Aan de slag!  

Na het lezen van deze blog weet je dat milieuvriendelijke verf precies is en wat de verschillen zijn. Ben je al overtuigd en gaat u aan de slag met een milieuvriendelijke verf? Bestel dan vandaag nog milieuvriendelijke verf bij Verfcompleet.nl!  

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM