Over ons

9 december 2020
Verfcompleet.nl

Voor welke klus kan ik welke kwast het beste gebruiken?

Nadat je gekozen hebt welke verf je wilt gebruiken voor het schilderen van jouw ondergrond, is het belangrijk om te bepalen welke kwast je wilt gaan gebruiken voor het aanbrengen van de verf. Er zijn veel verschillende kwasten te krijgen, dit kan de keuze voor de geschikte kwast lastig maken. In deze blog vertelt Verfcompleet welke kwast geschikt is voor welke klus!

Moet ik een roller of een kwast gebruiken bij het verven?

Naast het gebruiken van een kwast kun je ook gebruik maken van een roller om de verf aan te brengen. Een roller is gemakkelijk bij het verven van een groter oppervlakte. Echter, uiteindelijk heb je altijd ook een kwast nodig bij het schilderen. Wanneer je niet gebruik maakt van een kwast is het lastig om randen of kleine stukken op een mooie manier te schilderen.

Welke kwasten worden het meest gebruikt?

De patentpuntkwasten, ook wel ronde kwasten genoemd, zijn de meest gebruikte kwasten. Deze ronde kwasten zijn verkrijgbaar in vele verschillende afmetingen. Deze kwast is geschikt voor vele verschillende klussen, maar werkt het prettigst bij niet al te grote oppervlakken. Deze kwast is dus ideaal voor het schilderen van kozijnen, maar ook voor het schilderen van hoekjes, randjes, hekwerken en andere kleinere oppervlakken. De punt van de kwast zorgt ervoor dat het gemakkelijker is om strakke lijnen te verven.

Een andere veelgebruikte kwast is de platte kwast, ook wel de brede kwast genoemd. Deze kwast is geschikt voor het schilderen van grotere oppervlakken. Je kan hierbij denken aan het schilderen van vlakke deuren of een tuinhuisje. Ook wordt deze kwast vaak gebruikt voor het beitsen van hout of het lakken van ondergronden. De haren op een platte kwast zijn lang waardoor de kwast veel verf kan opnemen en afgeven. De haren zorgen bovendien voor een goede flexibiliteit en weerstand. Hierdoor kun je de optimale laag verf aanbrengen!

Ben je van plan om een deur te schilderen die niet vlak is, maar bestaand uit randen en hoekjes? Kies dan wel voor de patentpuntkwast!

Welke verschillende kwasten zijn er?

Naast de bekendste kwasten zijn er natuurlijk ook nog andere kwasten in het assortiment van Verfcompleet. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

  • Een blokkwast of blokwitterkwast. Deze kwast heeft extra lange haren, wat deze kwast geschikt maakt voor het verven van grote oppervlakken. De kwast is vooral goed geschikt voor latex en acrylverf.
  • Een sjabloneerkwast. Deze kwast wordt gebruikt voor tamponeren, hierbij wordt de verf in een kloppende beweging aangebracht. Hierdoor ontstaan sponsachtige figuren.
  • De radiatorkwast of gebogen kwast. Door de lange steel en knik in de kwast is het gemakkelijk om netjes achter de radiatoren te verven. Deze kwast is natuurlijk ook geschikt voor het verven van andere oppervlakten die moeilijk bereikbaar zijn.  

En nu? Begin met schilderen!

Nu je weet welke kwast je nodig hebt voor jouw schilderklus kun je aan de slag! Lees onze andere blog als je meer wilt weten over hoe je het schilderen van bepaalde oppervlakken kan aanpakken!

Ben je na het lezen van deze blog er nog steeds niet helemaal uit welke kwast het meest geschikt is voor jouw verfklus? Geen probleem! Onze klantenservice helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Neem contact met ons op!

Reacties

Lees de reacties op Voor welke klus kan ik welke kwast het beste gebruiken

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2021 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM