Over ons

9 december 2020

Voor welke klus kan ik welke kwast het beste gebruiken? 

Nadat je gekozen hebt welke verf je wilt gebruiken voor het schilderen van jouw ondergrond, is het belangrijk om te bepalen welke kwast je wilt gaan gebruiken voor het aanbrengen van de verf. Er zijn veel verschillende kwasten te krijgen, dit kan de keuze voor de geschikte kwast lastig maken. In deze blog vertelt Verfcompleet.nl welke kwast geschikt is voor welke klus! 

Tip! Het verschil tussen een goedkopere kwast en een iets duurdere, is vaak dat bij goedkopere verfkwasten de haartjes loslaten. Wil je geen losse haartjes in je verf hebben? Haal je kwast een paar keer over een schuurpapiertje om deze losse haren te verwijderen voordat je begint met verven. 

Moet ik een roller of een kwast gebruiken bij het verven? 

Naast het gebruiken van een kwast kun je ook gebruik maken van een roller om de verf aan te brengen. Een roller is gemakkelijk bij het verven van een groter oppervlakte. Echter, uiteindelijk heb je altijd ook een kwast nodig bij het schilderen. Wanneer je niet gebruik maakt van een kwast is het lastig om randen of kleine stukken op een mooie manier te schilderen. 

Welke verschillende rollers zijn er?  

  • Schuimroller. De schuimroller wordt vooral gebruikt voor de eerste basis lagen. Daarna kun je het beste de verflaag afwerken met een lakroller, deze heeft een mooiere, strakkere afwerklaag. Een schuimroller wordt vooral gebruikt voor verven met alkydverf. 
  • Lakroller. Een lakroller wordt vooral gebruikt bij strakke en gladde oppervlaktes. Deze kwast zorgt voor een mooie verdeling van bijvoorbeeld alkydverf en acrylverf in hoogglans en zijdeglans. 
  • Structuurroller. Een structuurroller wordt pas gebruikt tijdens het aanbrengen van de laatste laag verf om zo het patroon in de verf aan te kunnen brengen. 

Welke kwasten worden het meest gebruikt? 

De patentpuntkwasten, ook wel ronde kwasten genoemd, zijn de meest gebruikte kwasten. Deze ronde kwasten zijn verkrijgbaar in vele verschillende afmetingen. Deze kwast is geschikt voor vele verschillende klussen, maar werkt het prettigst bij niet al te grote oppervlakken. Deze kwast is dus ideaal voor het schilderen van kozijnen, maar ook voor het schilderen van hoekjes, randjes, hekwerken en andere kleinere oppervlakken. De punt van de kwast zorgt ervoor dat het gemakkelijker is om strakke lijnen te verven. 

Een andere veelgebruikte kwast is de platte kwast, ook wel de brede kwast genoemd. Deze kwast is geschikt voor het schilderen van grotere oppervlakken. Je kan hierbij denken aan het schilderen van vlakke deuren of een tuinhuisje. Ook wordt deze kwast vaak gebruikt voor het beitsen van hout of het lakken van ondergronden. De haren op een platte kwast zijn lang waardoor de kwast veel verf kan opnemen en afgeven. De haren zorgen bovendien voor een goede flexibiliteit en weerstand. Hierdoor kun je de optimale laag verf aanbrengen! 

Ben je van plan om een deur te schilderen die niet vlak is, maar bestaand uit randen en hoekjes? Kies dan wel voor de patentpuntkwast! 

Welke verschillende kwasten zijn er? 

Naast de bekendste kwasten zijn er natuurlijk ook nog andere kwasten in het assortiment van Verfcompleet.nl. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet. 

  • Een blokkwast of blokwitterkwast. Deze kwast heeft extra lange haren, wat deze kwast geschikt maakt voor het verven van grote oppervlakken. De kwast is vooral goed geschikt voor latex en acrylverf. 
  • Een sjabloneerkwast. Deze kwast wordt gebruikt voor tamponeren, hierbij wordt de verf in een kloppende beweging aangebracht. Hierdoor ontstaan sponsachtige figuren. 
  • De radiatorkwast of gebogen kwast. Door de lange steel en knik in de kwast is het gemakkelijk om netjes achter de radiatoren te verven. Deze kwast is natuurlijk ook geschikt voor het verven van andere oppervlakten die moeilijk bereikbaar zijn.   

Tip! Acrylverven zijn dunner als andere verfsoorten. Gebruik geen gewone kwast, maar een speciale kwast, waarin kunstvezels zijn verwerkt. Het beste resultaat en de goede laagdikte bereikt u met een kortharige viltroller. 

Koop je kwasten en roller online bij verfcompleet.nl 

De juiste kwast kan het verschil maken tijdens het schilderen. Verfcompleet.nl biedt kwasten aan van diverse merken van topkwaliteit. Kwaliteitskwasten zijn van essentiële waarde voor de laagdikte en kwalitatief hoogstaand schilderwerk. Het is belangrijk om een kwast na gebruik goed te behandelen met de juiste schoonmaakmiddelen. Verfcompleet.nl verkoopt kwasten van de beste merken die kwaliteitskwasten leveren. Je kunt een goede kwast herkennen aan het feit dat deze voor 100% gemaakt is van varkenshaar. Voor goedkopere kwasten gebruikt de fabrikant vaak paardenhaar.  

Ben je na het lezen van deze blog er nog steeds niet helemaal uit welke kwast het meest geschikt is voor jouw verfklus? Geen probleem! Onze klantenservice helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Neem contact met ons op!  

Reacties

Lees de reacties op Voor welke klus kan ik welke kwast het beste gebruiken

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM