Over ons

29 maart 2021
Verfcompleet.nl

Verfvlekken 

Je bent bezig met verven en nadat het een tijd goed ging, heb je uiteindelijk toch gemorst... Erg vervelend natuurlijk, maar geen paniek! Er zijn namelijk verschillende manieren om de verf te verwijderen. Dit verschilt uiteraard wel per ondergrond. Benieuwd hoe je jouw geknoeide verfspetters weg krijgt? Je leest het in deze blog!  

Hoe kan ik verf uit mijn kleding verwijderen?  

Er zijn verschillende manieren waarop je verf uit je kleding kunt halen. Wanneer je watergedragen verf op je kleding hebt gemorst, is het verstandig om dit uit te spoelen met water. Daarna kun je voorzichtig met een doek deppen op de vlek. Heb je gewerkt met een verf op oliebasis? Bewerk de vlek dan zo snel mogelijk met terpentine en stop vervolgens je kledingstuk in de wasmachine en was je deze op 40 graden.  

Tip voor je volgende klus: Trek oude kleren aan ???? 

Verf verwijderen van metaal 

Wanneer je verf gemorst hebt op metaalproducten, heb je de keuze uit verschillende schoonmaak-mogelijkheden. Bij metaal kun je kiezen voor een afbijtmiddel, dit is een goede keuze voor het snel verwijderen van verfspetters. Laat het afbijtmiddel 30 min intrekken, vervolgens kun je het verwijderen met een plamuurmes of krabber. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om schuurpapier te gebruiken of om de verf te verwarmen. Wanneer je de verf verwarmd laat de verf los en kun je het er gemakkelijk af krabben. 
 
Verf geknoeid op houten materialen? Dan kun je dezelfde schoonmaakmethodes gebruiken als die van metaal. Kies voor een afbijtmiddel, schuurpapier of verwarm de verf.  

Verf verwijderen van glas 

Je bent bezig met het verven van de kozijnen en je morst verf op de ramen maar maak je geen zorgen! In het geval dat je verf gemorst hebt op glas is het belangrijk dat je onderscheid maakt tussen natte en opgedroogde verf. In de meeste gevallen kan natte verf makkelijk weggepoetst worden met een oude doek en terpentine. Wanneer de verf opgedroogd is kun je gebruikmaken van een glaskrabber of een plamuurmes.  

Verfspetters verwijderen van de muur 

Tijdens het verven iets te enthousiast aan de slag gegaan waardoor er nu verfspetters op de muur zitten, die je juist niet aan het verven was..? Verwijder te spetters dan met een verfoplosser. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van een staalborstel. Maak een sopje met warm water en soda en gebruik deze in combinatie met de staalborstel.  

Tijdens het verven gemorst op de tegels? 

Wacht dan tot de verf goed opgedroogd is, vervolgens kun je het makkelijk van de tegels af schrapen met een plamuurmes of verfkrabber. Blijven er restjes achter op de tegels? Gebruik dan een oude doek met terpentine om de overige verf te verwijderen. Op deze manier is ook mogelijk om verf van stenen te verwijderen.  

Verf verwijderen van je vloer 

Tijdens het verven van de muur een paar druppels verf op de grond laten vallen? Probeer dit dan zo snel mogelijk schoon te maken. Wanneer de verf nog nat is, kan het eenvoudig schoongemaakt worden met een vochtige doek. Is de verf al opgedroogd? Dan zijn er verschillende manier om dit schoon te maken. Bij een tegelvloer kan de verf verwijderd worden met behulp van terpentine op een doekje. Bij laminaat en andere vloersoorten kan je het beste gebruikmaken van olijfolie om de verf te verwijderen. Bij een houten vloer kan er ook gebruik gemaakt worden van schuurpapier, op andere vloersoorten zoals laminaat is dit af te raden. Het schuurpapier kan het laminaat dan aantasten.  

Voorkom het morsen van verf!  

Uiteraard hoop je tijdens het verven niet te morsen. Wanneer dit wel gebeurt, komt deze blog goed van pas! Het morsen van verf te volgende keer voorkomen? Maak dan gebruik van een afdekzijl voor bijvoorbeeld de vloer en meubels. Heb je nog andere vragen over het verwijderen van verfspetters? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij informeren je graag!  

Reacties

Lees de reacties op Verf geknoeid, wat nu

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2022 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM