Over ons

16 juni 2022

Geknoeid met verven 

Je bent bezig met verven en nadat het een tijd goed ging, heb je uiteindelijk gemorst... Erg vervelend natuurlijk, maar geen paniek! Er zijn namelijk verschillende manieren om de verf te verwijderen. Dit verschilt uiteraard wel per ondergrond. Benieuwd hoe je jouw geknoeide verfspetters weg krijgt? Lees dan snel verder. 

Het kan natuurlijk iedereen overkomen. En overal is een oplossing voor zeggen we dan maar! Om ervoor te zorgen dat je de verfvlek helemaal kunt verwijderen, is het belangrijk dat je de juiste stappen onderneemt en direct handelt.  

Hoe kan ik verf uit mijn kleding verwijderen?   

Er zijn verschillende manieren waarop je verf uit kleding kunt halen. Wanneer je watergedragen verf op kleding hebt gemorst, is het handig om dit uit te spoelen met water. Daarna kun je voorzichtig met een doek deppen op de vlek. Heb je gewerkt met een verf op oliebasis? Bewerk de vlek dan zo snel mogelijk met terpentine en stop vervolgens het kledingstuk in de wasmachine en was deze op 40 graden. Houd er wel rekening mee dat dit alleen helpt wanneer je de verf meteen verwijdert.  

Is de verf al opgedroogd? Dan is de kans wel iets kleiner dat je de verf nog goed kunt verwijderen. Met een scherp voorwerp kun je proberen om de opgedroogde verf van het kledingstuk af te schrapen, let wel op dat je het kledingstuk niet beschadigd. Vervolgens kun je met een doek gedrenkt in terpentine deppen op de vlek. Als de vlek nog niet weg is kun je het kledingstuk nog wassen in de wasmachine. Wanneer je terpentine hebt gebruikt is het wel handig om het kledingstuk apart te wassen.  

Tip voor de volgende klus: Trek oude kleren aan. 

Verf verwijderen van metalen objecten 

Wanneer je verf gemorst hebt op een metalen object, heb je de keuze uit verschillende schoonmaakmogelijkheden. Bij metaal kun je het beste kiezen voor een afbijtmiddel. Hierdoor kun je de verfspetter vaak gemakkelijk van het metaal verwijderen. Laat het afbijtmiddel 30 min intrekken, vervolgens kun je het verwijderen met een plamuurmes of krabber.  

Naast afbijtmiddel kun je er ook voor kiezen om schuurpapier te gebruiken of om de verf te verwarmen. Wanneer je de verf verwarmd laat de verf los en kun je het er gemakkelijk af krabben.  
 
Verf geknoeid op houten materialen? Dan kun je dezelfde schoonmaakmethodes gebruiken als bij metaal. Dit zijn o.a. afbijtmiddel, schuurpapier of de verf verwarmen. 

Verf verwijderen van glas  

Je bent de kozijnen aan het verven en je morst verf op de ramen. Daar kun je goed van balen, maar maak je geen zorgen! Wanneer je verf op glas hebt gemorst dan is het belangrijk dat je als allereerst onderscheid maakt tussen natte en opgedroogde verf. In de meeste gevallen kan natte verf makkelijk weggepoetst worden met een oude doek en wat terpentine. Wanneer de verf opgedroogd is kun je gebruikmaken van een glaskrabber of een plamuurmes.  

Wanneer de kozijnen opgedroogd zijn, kun je de ramen weer netjes afzemen.   

Verfspetters verwijderen van de muur  

Tijdens het verven iets te enthousiast aan de slag gegaan waardoor er nu verfspetters op de muur zitten? Verwijder te spetters dan met een verfoplosser. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van een staalborstel. Maak een sopje met warm water en soda en gebruik deze in combinatie met de staalborstel.   

Houd wel rekening met de ondergrond, er is een kleine kans dat je deze over moet verven.  

Tijdens het verven gemorst op de tegels?  

Wacht dan tot de verf goed opgedroogd is, vervolgens kun je het makkelijk van de tegels af schrapen met een plamuurmes of verfkrabber. Blijven er restjes achter op de tegels? Dan kun je nog een oude doek met terpentine gebruiken om de overige verf te verwijderen. Op deze manier is ook mogelijk om verf van stenen te verwijderen.   

Verf verwijderen van de vloer  

Tijdens het verven van de muur een paar druppels op de grond laten vallen? Probeer dit dan zo snel mogelijk schoon te maken. Het liefst wanneer de verf nog nat is, hierdoor kan het nog eenvoudig schoongemaakt worden met een vochtige doek. Is de verf al opgedroogd? Dan zijn er nog verschillende manieren om dit schoon te maken.  

Bij een tegelvloer kan de verf verwijderd worden met behulp van terpentine op een doekje. Bij laminaat en andere vloersoorten kun je het beste gebruikmaken van olijfolie om de verf te verwijderen.  

Voorkom het morsen van verf!   

Uiteraard hoop je tijdens het verven niet te morsen. Wanneer dit wel gebeurt, komt deze blog goed van pas! Het morsen van verf de volgende keer voorkomen? Maak dan gebruik van een afdekzijl voor bijvoorbeeld de vloer en meubels. Heb je nog andere vragen over het verwijderen van verfspetters? Aarzel niet om contact met ons op te nemen, we denken graag met je mee.  

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2023 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM