Over ons

24 oktober 2022

Wat is een goedkope manier om tuinmeubels op te knappen? 

De zomer komt eraan en dit betekent dat iedereen zijn tuinmeubelen weer buiten gaat zetten. Op dat moment kom je erachter dat jouw tuinmeubilair er niet meer zo mooi uitziet. Tijd om je tuinmeubilair op te knappen dus. Hoe je dit het beste kunt aanpakken vertellen we je in deze blog! 

Tuinmeubelen aangetast door het weer 

Staan je tuinmeubelen het hele jaar door buiten? Dan is de kans groot dat het hout vergrijst en dat de tafel niet meer waterafstotend is. Tijd om ze op te knappen! Kies voor een beits of een lak om het hout te behandelen. Vervolgens kun je aan de slag gaan volgens onderstaand stappenplan. 

Stap 1: Schoonmaken 

Verwijder eerst oude verf en beitslagen indien deze aanwezig zijn. Maak de ondergrond goed schoon.  

Stap 2: Herstelwerkzaamheden 

Indien er scheuren en gaten in de meubels zitten moeten deze eerst hersteld worden. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van speciaal vulmiddel.  

Stap 3: Schuren  

Schuur vervolgens de tuinmeubelen op met grof schuurpapier en vervolgens met middelgrof schuurpapier. Maak daarna de meubels stofvrij. Indien hout al geschuurd is hoef je dit niet nogmaals te doen.  

Stap 4: Grondverf 

Voor optimale hechting is het raadzaam om de meubelen eerst in de grondverf te zetten. Afhankelijk van het materiaal kan er gekozen worden voor een bepaalde grondverf. Zo hebben we voor hout andere verfsoorten dan voor kunststof en metaal. Hou rekening met de droogtijd voordat de lak of beits aangebracht kan worden.  

Stap 5: Lakken of beitsen 

Breng vervolgens een lak of beits in drie dunne lagen, gelijkmatig aan. Naast lak bieden wij ook schildersbenodigdheden aan. Denk bijvoorbeeld aan een roller of kwast.  

De verschillen tussen beits en lak 

Bij het behandelen van de tuinmeubelen kun je kiezen tussen beits en lak. Wanneer je kiest voor een lak breng je een dekkende, gekleurde of transparante laag aan op het hout die het hout bedekt en beschermt. Wanneer je kiest voor een beits, dringt de beits in het hout en beschermt het hout van binnenuit. Ook is bij een beits je tuinmeubel beschermt tegen slijtage, vocht en het weer. 

Nieuwe tuinmeubelen beschermen 

Wanneer je nieuwe tuinmeubelen hebt aangeschaft kun je deze beschermen door een olielaag aan te brengen. Een olie dringt diep door in het hout en voedt het hout. Door het gebruik van olie creëer je een matte look en komt het karakter van het hout het best tot zijn recht. 

De olie kan in een dunne laag aangebracht worden met een kwast. Vervolgens is het belangrijk dat de olie uitgepoetst wordt met een schone en droge doek. (Let op! Gebruik hiervoor geen microvezeldoek). Na het uitpoetsen met een doek is het belangrijk dat je de doek ophangt om te drogen en niet tot een propje verfrommeld wordt. Bij het drogen komt er namelijk warmte vrij waardoor de stof kan gaan ontbranden. 

Waar moet je op letten bij het opknappen van tuinmeubelen? 

Het opknappen van je tuinmeubelen is geen lastige klus. Wel zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Maak absoluut geen gebruik van gewone verf, maar kies echt voor een beits of lak die geschikt is voor buiten. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de buitentemperatuur. Bij temperaturen boven de 22 graden droogt de beits of lak niet snel genoeg en bij te koude temperaturen onder de 5 graden droogt de lak of beits te langzaam. Als laatst mogen de tuinmeubelen geen groene aanslag, vuil of modder bevatten. Zo hecht de verf namelijk niet goed. 

Verf voor tuinmeubelen 

Wil je oude tuinmeubelen een nieuwe look geven? Kies dan voor een nieuwe kleur! Met verf kun je in de tuin, binnen een paar uurtjes, een compleet andere uitstraling creëren. Ons assortiment bestaat uit verschillende soorten verf voor buiten. Verkrijgbaar van verschillende merken en in vele kleuren. Hiermee is jouw meubelstuk weerbestendig en als nieuw. Helemaal klaar voor een nieuwe zomer!  

Tijd om te beginnen.  

Heb je de lak, olie of beits al in huis? Dan is het nu tijd om te beginnen met het opknappen van je tuinmeubelen! De benodigde producten nog niet in huis? Bestel ze dan snel in onze webshop! Voor 16:00 uur besteld, is morgen al in huis! 

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2023 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM