Over ons

10 februari 2021
Verfcompleet.nl

Interieur inspiratie, ideeën en tips voor de allerleukste kinderkamers 

Eerder schreven we al een blog over het verven van een jongens- en meisjeskamer. Nu geven we je graag inspiratie en ideeën om de allerleukste kamer te maken voor jouw kinderen. Als je zwanger bent, dan moet je aan een hoop dingen denken. Je wilt niet alleen het beste voor je kleintje, maar ook een superleuke babykamer. Of misschien zijn je kinderen al wat ouder en moet de (in hun ogen kinderachtige) kamer omgetoverd worden tot een kamer die past bij de leeftijd. Wij geven je graag tips en ideeën over hoe je met verf de kamers van jouw kinderen kunt omtoveren tot hun droomkamer.  

Afhankelijk van hoe je de kamers wilt inrichten, hebben wij verschillende tips! 

Kies voor een effen kleur 

Oké, het is inderdaad niet het meest creatieve om een kamer te voorzien van een effen kleur, maar het kan echt heel mooi zijn. Ga je bijvoorbeeld voor een strak Scandinavisch interieur, dan staan gedempte grijstinten heel chique.  

Een nieuwe trend die we de laatste tijd steeds vaker voorbij zien komen, is het verven van de halve muur. Je kunt natuurlijk kiezen voor twee afwijkende kleuren, maar voor een rustige uitstraling adviseren wij één basiskleur die tegen het wit aan zit en een kleur die echt anders is. Kies je hiervoor, dan kun je het beste effen kleuren gebruiken. 

Dit kan zowel met een strakke lijn als met een rommelige afwerking. Laat de kleuren geleidelijk in elkaar overlopen door de scheidingslijn niet te strak af te werken. Dit geeft een speelser effect.  

Je kunt er ook voor kiezen om verschillende geometrische vakken in diverse kleuren te combineren. Dit is makkelijk te maken met schilders tape. Plak de vormen af zoals je in gedachte hebt en start met verven! 

Maak een patroon van verschillende vormen 

Zoals we al eerder gezegd hebben, kun je twee kleuren laten aansluiten met een rommelige of rechte lijn. Je kunt er ook voor kiezen om de kleuren in elkaar te laten overgaan met geometrische patronen zoals punten, cirkels of hoeken. Door de overgang te realiseren met wolken of bergen, geef je een meer landelijk/ dromenland thema aan de kamer.  

Een andere optie is het maken van een geschilderde hoek. Staat het bed in de hoek van de kamer, verf dan alleen het gedeelte waar het bed de muren raakt en het plafond boven het bed. Zo creëer je echt een eigen hokje voor het bed. Delen jouw kinderen een slaapkamer? Kies dan bij elk bed een ander patroon. Ondanks dat ze samen op een kamer liggen, hebben ze toch het gevoel dat ze hun eigen plekje hebben.  

Ben je echt creatief? Kies dan voor een mooie afbeelding! 

Niet alleen een patroon kan voor een eigen plekje zorgen, maar ook een afbeelding. Teken eerste de gewenste afbeeldingen op de muur en kleur hem in met verschillende kleuren verf. Om je alvast wat ideeën te geven: 

  • Een boom 
  • Sterren 
  • Stippen 
  • Bloemen 
  • Vliegtuigen 
  • Steden 

Interactieve verf 

Jij denkt vast interactieve verf? Hoe kan verf nou interactief zijn?! Heb je al eens gedacht aan magnetische verf of krijtverf. Maak bijvoorbeeld een autobaan met magnetische verf en gebruik koelkastmagneten in de vorm van auto’s. Zo hebben de kids een hele toffe racebaan op de muur waar ze mee kunnen spelen. Met krijtverf kunnen jouw kinderen de hele muur onder kliederen. Aan het einde van de dag haal je dit met een vochtige doek er weer gemakkelijk af. Dit stimuleert tevens de creativiteit. 

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2022 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM