Over ons

16 maart 2022

Is het mogelijk om stenen te verven?  

Het antwoord op die vraag is: ja, het is mogelijk om stenen verven. Maar nu je antwoord op je vraag hebt gekregen, is het natuurlijk ook fijn om te weten hoe je stenen kunt verven. Dan ben je zojuist op de juiste pagina terecht gekomen! Verfcompleet vertelt je maar al te graag hoe je het beste stenen kunt verven.  

Belangrijk is dat je er rekening mee houdt dat je voor buiten vaak een andere verf moet gebruiken als voor binnen. Voor buiten kun je het beste een muurverf voor buiten gebruiken, een muurverf speciaal gemaakt voor buiten is beter bestand tegen de wisselende weersinvloeden als een verf voor binnen.  

Het verven van de stenen muur   

Ben je van plan de stenen muur buiten aan te pakken? Lees deze handige tips en ga aan de slag!  Laten we beginnen met de benodigdheden, je hebt nodig: 

Wanneer je bovenstaande benodigdheden in huis hebt, kun je aan de slag!  

Stap 1: Het reinigen van de muur 

Voordat je de stenen gaat schilderen is het van belang dat je de stenen goed schoonmaakt. Gebruik hiervoor een allesreiniger indien er groene aanslag op de stenen aanwezig is. Is er sprake van hardnekkig vuil? Maak dan gebruik van een hogedrukreiniger.   

Stap 2: Controleer de voegen  

Na het reinigen van de stenen is het belangrijk om de voegen te controleren. Wanneer de voegen brokkelig zijn, dan kun je dit verwijderen en met voegspecie op een nette manier repareren. Zo ben je er zeker van dat je een stevige basis hebt voor de muur.   

Stap 3: Voorstrijken  

Wanneer je een bakstenen buitenmuur wilt schilderen is het belangrijk om voorstrijkmiddel te gebruiken. Dit dient daarna minimaal 12 uur te drogen. Wanneer de muur al eens eerder geverfd is, is dit niet nodig.   

Stap 4: Schilderen maar!   

Wanneer voorafgaande stappen uitgevoerd zijn kun je beginnen met het verven van de stenen. Plak de gedeeltes die je niet gaat verven af. Begin daarna met het verven van de randen, vervolgens ga je verder met het verven van de grote vlakken.   

Gebruik een verfsoort die geschikt is voor buiten en goed bestand is tegen verschillende weerinvloeden. Zo voorkom je dat diverse weersinvloeden effect hebben op je net geschilderde muur!   

Let op! Dit geldt voor zowel binnen als buiten, voor het mooiste resultaat heeft een stenen muur of vloer twee verflagen nodig. 

Stenen muur binnen verven  

Wil je op de stenen muur binnen een andere kleur? Of wil je de stenen muur zichtbaar laten, maar wel beschermen met een verflaag? Dan kun je ervoor kiezen de muur af te werken met een blanke lak. Wanneer de muur onbehandeld is, is het belangrijk dat er eerst gewerkt wordt met voorstrijkmiddel. Ga je toch liever voor een ander kleurtje? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de stenen met een muurverf voor binnen te schilderen. Bij Verfcompleet.nl heb je een ruime keuze uit diverse kleuren verf voor op de muur. Houd er wel rekening mee dat je alles goed afplakt, het zou zonde zijn als er verfspetters op de vloer terecht komen. Verf de grote oppervlakken met een verfroller. Dit kun je het beste kruislings doen, zet enkele verticale strepen en rol deze horizontaal uit. 

Stenen vloer verven  

Wanneer je de stenen vloer wilt verven is het belangrijk dat je de juiste voorbereidingen treft. Zorg er ten eerste voor dat de vloer schoon en vetvrij is, hiervoor kan je gebruik maken van ammoniak of een verfreiniger. Wanneer er loszittende verflagen op de vloer zitten is het belangrijk om deze te verwijderen door middel van schuren. Wanneer de vloer goed gereinigd is kun je de stenen vloer verven met een primer. Deze dringt door in de grond en op deze manier wordt de vloer als het ware voorbereid op de verflaag. Vervolgens kunnen de stenen geverfd worden in twee lagen tegellak. Gebruik voor de hoeken een kwast en verf daarna de grote delen met een roller.   

Bestel de beste verf voor het verven van stenen!  

Het schilderen van stenen is niet zo moeilijk, er zijn alleen een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Na het lezen van deze blog kun je gegarandeerd deze klus laten slagen! Ga je aan de slag met het verven van de stenen? Bestel dan geschikte verf en lees bovenstaande tips goed door! Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over het verven van stenen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

Reacties

Lees de reacties op Stenen verven, hoe doe ik dat

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2023 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM