Over ons

17 maart 2021
Verfcompleet.nl

Stenen verven, hoe doe ik dat?

Het is van belang dat je er rekening mee houdt dat je buiten vaak met een andere verf aan de slag gaat dan binnen. Ga je de stenen vloer binnen verven of de stenen muur buiten? Voor beide klussen heb je een andere verf nodig.  

Het verven van de stenen muur  

Ben je van plan de stenen muur buiten aan te pakken? Lees deze handige tips en ga aan de slag!  

Stap 1: Het reinigen van de muur

Voordat je de stenen gaat schilderen is het van belang dat je de stenen goed schoonmaakt. Gebruik hiervoor een allesreiniger indien er groene aanslag op de stenen aanwezig is. Is er sprake van hardnekkig vuil? Maak dan gebruik van een hogedrukreiniger.  

Stap 2: Controleer de voegen 

Na het reinigen van de stenen is het belangrijk om de voegen te controleren. Wanneer de voegen brokkelig zijn kan je dit verwijderen en met voegspecie op een nette manier repareren. Zo ben je er zeker van dat je een stevige basis hebt voor de muur.  \

Stap 3: Voorstrijken 

Wanneer je een bakstenen buitenmuur wilt schilderen is het belangrijk om voorstrijkmiddel te gebruiken. Dit dient daarna minimaal 12 uur te drogen. Wanneer de muur al eens eerder geverfd is, is dit niet nodig.  

Stap 4: Schilderen maar!  

Wanneer voorafgaande stappen uitgevoerd zijn kun je beginnen met het verven van de stenen. Plak de gedeeltes die je niet gaat verven af. Begin daarna met het verven van de randen, vervolgens ga je verder met het verven van de grote vlakken.  

Gebruik een verfsoort die geschikt is voor buiten en goed bestand is tegen verschillende weerinvloeden. Zo voorkom je dat diverse weersinvloeden effect hebben op je net geschilderde muur!  

Stenen muur binnen verven 

Wil je op de stenen muur binnen ook eens een andere kleur? Of wil je de stenen muur zichtbaar laten, maar wel beschermen met een verflaag? Dan kun je ervoor kiezen de muur af te werken met een blanke lak. Wanneer de muur onbehandeld is, is het belangrijk dat er eerst gewerkt wordt met voorstrijkmiddel. Vervolgens kun je de muur schilderen met een geschikte muurverf. Bij Verfcompleet.nl heb je een ruime keuze uit diverse kleuren verf voor op de muur. Houd er wel rekening mee dat je alles goed afplakt, het zou zonde zijn als er verfspetters op de vloer terecht komen.  

Stenen vloer verven 

Wanneer je de stenen vloer wilt verven is het belangrijk dat je de juiste voorbereidingen treft. Zorg er ten eerste voor dat de vloer schoon en vetvrij is, hiervoor kan je gebruik maken van ammoniak of een verfreiniger. Wanneer er loszittende verflagen op de vloer zitten is het belangrijk om deze te verwijderen door middel van schuren. Wanneer de vloer goed gereinigd is kun je de stenen vloer verven met een primer. Deze dringt door in de grond en op deze manier wordt de vloer als het ware voorbereid op de verflaag. Vervolgens kunnen de stenen geverfd worden in twee lagen tegelverf. Gebruik voor de hoeken een kwast en verf daarna de grote delen met een roller.  

Bestel de beste verf voor het verven van stenen! 

Ga je aan de slag met het verven van de stenen? Bestel dan geschikte verf en lees bovenstaande tips goed door! Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over het verven van stenen? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder!

Reacties

Lees de reacties op Stenen verven, hoe doe ik dat

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2021 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM