Over ons

22 juli 2022

Sikkens Primer, essentieel bij een verfklus   

Primer, grondverf, muurverf, latex. Wanneer je gaat Googelen op verf kom je veel verschillende producten tegen. Wat heb je voor jouw verfklus nodig? Kan je gelijk gaan verven of moet je eerst andere materialen gebruiken? Primer is een essentieel product bij een verfklus. Wat, hoe en waarom lichten wij graag toe.  

Wat is een primer?  

Een primer is ook wel de eerste laag die je aanbrengt op een oppervlak. Het aanbrengen van deze laag heeft als doel het beter laten hechten van de volgende laag. Indien je dit niet zou gebruiken moet je wellicht meerdere lagen verf aanbrengen voor het beste resultaat. Dit zorgt er niet alleen voor dat je sneller klaar bent maar ook goedkoper uit bent. Je hebt immers minder verf nodig. Het gebruiken van (de juiste) primers voorkomt dat verf snel gaat afbladeren. Wanneer je dit niet zou gebruiken laat de verf hoogstwaarschijnlijk na een tijdje los. Andere voordelen zijn: 

  • Bescherming 
  • Antiroest 
  • Vochtregulerend  
  • Carrosiewerend  

Welke (Sikkens) primer heb ik nodig?  

Bij Verfcompleet bieden we o.a. Sikkens primers aan. Welke variant je nodig hebt is afhankelijk van de te schilderen ondergrond. Hout en kunststof hebben bijvoorbeeld iets anders nodig dan metaal. Op onze website vind je een overzicht van de verschillende soorten. De één zorgt voor een uitstekende vulling terwijl de ander weer goed schuurbaar is. De Sikkens Rubbol BL Rezisto primer heeft een hoge dekkracht en zorgt voor een uitstekende hechting. De Sikkens Rubbol BL primer is juist weer snel drogend en vochtregulerend.  

Wat is het verschil tussen primer en grondverf? 

Heb je nog nooit van primer gehoord? Maar wel van grondverf? Het gebruik van deze twee termen door elkaar kan verwarrend zijn. Het verschil tussen deze twee zit voornamelijk in de substantie. Een primer bevat een fijnere substantie dan grondverf. Dit zorgt voor optimale bescherming tegen o.a. UV en roest. Grondverf bevat daarentegen juist grovere bestandsdelen. Hiermee creëer je een egalere oppervlak. Beiden zorgen voor optimale hechting.  

Waarom een primer van Sikkens? 

Bij Verfcompleet bieden we o.a. primers aan van het bekende topmerk Sikkens. Sikkens is niet voor niets al vele jaren één van de meest gebruikte en bekende verfmerken in ons land. Zowel professionals als doe-het-selvers maken gebruik van dit merk. Indien je voor een primer van Sikkens kiest ben je verzekerd van uitstekende kwaliteit en een lange levensduur. Daarnaast worden de producten van dit merk steeds verder doorontwikkeld. Hierdoor behoort het tot één van de topproducten. Naast kwaliteit en een lange levensduur zijn deze artikelen onderscheidend op het gebied van verwerking, vulling, hechting en prijs.  

Welke roller gebruik je bij een Sikkens primer? 

Rollers zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Afhankelijk van de soort primer en de ondergrond adviseren wij een bepaald model. Een roller is uitermate geschikt wanneer je een grote oppervlakte moet gaan schilderen. Ga je een deur verven? Dan krijg je met een roller het mooiste en snelste resultaat. Hiermee kan je de verf makkelijker verdelen. Op het gebied van rollers kan je bijvoorbeeld kiezen uit een lakviltroller of muurverfroller. Meer informatie? Het team van Verfcompleet staat voor je klaar.  

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2023 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM