Over ons

7 november 2022

Meubels zwart verven, hoe pak je dit het beste aan?

Zwart in het interieur is prachtig. Deze kleur kan op verschillende manieren worden toegepast. Een veel gekozen optie is zwarte meubels. Zwarte meubels zijn chique, trendy en modern. Daarnaast is het een trend die blijft. Wil je graag zwarte meubels in huis? Zó min mogelijk uitgeven? Geef jouw bestaande meubels dan een tweede leven! Door meubels te verven wordt oud en nieuw met elkaar gemixt! Maar hoe doe je dit? Het lijkt misschien lastig, maar als je weet hoe het moet is de klus zo geklaard. Wij leggen graag uit. 

Stappenplan meubels verven 

1. Voorbereiding 

Zorg voor de benodigde materialen. Denk hierbij aan schuurpapier of een schuurmachine, verf, kwast en een roller. 

2. Reinigen en ontvetten 

Voordat er geschuurd kan worden is het belangrijk dat het meubelstuk goed wordt gereinigd en ontvet. Dit voorkomt dat je eerst het vuil in de ondergrond gaat schuren, de ondergrond mooier wordt en het schuurpapier niet eerst vol gaat zitten met vuil en vet. Laat het meubelstuk daarna goed drogen. 

3. Schuren 

Zodra het droog is kan er geschuurd worden. Schuren kan met speciaal schuurpapier of een schuurmachine. 

4. Grondverf 

Breng grondverf aan. Dit is dé perfecte basislaag voor schilderwerk waardoor de verf of lak beter hecht aan het oppervlak. Er zijn speciale donkere grondverfsoorten verkrijgbaar die passen bij zwarte verf. 

5. Aanbrengen van de verf 

Nadat de grondverf/primer is aangebracht en opgedroogd kan het verven beginnen. Afhankelijk van de kwaliteit van de verf en het te verven materiaal is één of twee lagen voldoende. Schilder grotere oppervlakken met een roller. Op plekken waar je met de roller niet bij kan, kun je een kwast gebruiken.   

Welke zwarte verf moet ik kiezen? 

Naast het volgen van deze stappen en het goed aanbrengen van deze verf is de kwaliteit van de verf bepalend voor het eindresultaat. Wanneer je kiest voor merken zoals Sikkens, Sigma of Wijzonol ben je verzekerd van goede kwaliteit. Deze A-merken worden niet voor niets gebruikt door professionele schilders en staan in de top 5 van Nederland. Maar waar koop je deze verf het goedkoopst? Juist, bij Verfcompleet.nl!  

Oude meubels opknappen met verf, duurzaam én leuk!  

Duurzaamheid is een HOT-item. Het verven van oude meubels is niet alleen leuk en goedkoper dan nieuwe kopen. Het is ook nog eens super duurzaam! WIN-WIN situatie dus. Heb je zelf geen meubels? Dan kun je er ook voor kiezen om eens een bezoekje te brengen aan de Kringloopwinkel. Niet jouw smaak of kleur? Verven maar!  

Tuinmeubels zwart verven 

Ook tuinmeubels verdienen een tweede kans! Met verf geef je ze niet alleen een nieuwe look, maar bescherm je ze ook tegen weersinvloeden. Voor hout is er speciale beits verkrijgbaar. Een dekkende en transparante beits. Liever een natuurlijke uitstraling? Kies dan voor de transparante beits? Juist een kleur aanbrengen? Dan is de dekkende beits aan te raden. Beiden verkrijgbaar via onze webshop

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM