Over ons

3 maart 2021
Verfcompleet.nl

Hoe kan ik mijn verfkwasten en verfrollers het beste schoonmaken? 

Ben je klaar met verven? Maar weet je niet goed hoe de kwasten en verfrollers schoongemaakt moeten worden? Of wil je ze de volgende dag weer gebruiken? In deze blog lees je wat je met de gebruikte verfrollers en kwasten het beste kunt doen. Je kunt de kwasten schoonmaken, of bewaren voor de dag erna.  

De verfkwasten bewaren voor een later tijdstip 

Ben je van plan de kwasten op een later moment pas weer te gebruiken? Dan is het wel belangrijk om de verfkwasten goed schoon te maken. Wanneer je de kwasten schoongemaakt hebt en je ze binnenkort weer wilt gebruiken, kun je ze ook bewaren in een bakje met water. Schilders doen dit vaak, omdat ze hun kwasten dagelijks gebruiken. Wanneer de kwasten langer niet gebruikt worden, is het verstandig om de kwasten grondig schoon te maken en te bewaren op een droge plek. 
 
Het is niet nodig om de kwasten na het verven grondig te reinigen, als je van plan bent om de kwasten later weer te gaan gebruiken. Wanneer je de haren van de kwast goed verpakt in afdekfolie kunnen ze op een droge plek maximaal twee dagen bewaard worden.  

Het reinigen van je verfkwasten 

Is je verfklus eindelijk klaar? Haal dan eerst zoveel mogelijk van de verf van de kwast af. Hierna kun je de kwasten schoonmaken. Het schoonmaken van de verfkwasten is namelijk per verfsoort verschillend.  

Kwasten schoonmaken met verf op waterbasis 

Wanneer je hebt gewerkt met verf op waterbasis is het belangrijk dat je de kwasten in een bak met warm water legt en laat weken voor ongeveer twee uur. Daarna mogen de kwasten afgedroogd worden met een schone doek. Vervolgens kunnen de kwasten op een droge plek bewaard worden voor je volgende verfklus.  

Kwasten schoonmaken met verf op terpentinebasis  

Als je hebt geverfd met verf op basis van terpentine, is de schoonmaakmethode net iets anders. Schenk een klein beetje terpentine in een bakje en druk dan de kwasten tegen de zijkanten om ervoor te zorgen dat de terpentine tot onderaan de haren van de kwast komt. Laat de kwasten vervolgens twee uur hierin weken. Droog ze daarna af met een schone doek en bewaar ze op een droge plek.  

Ook kunt u de P&P kwastenreiniger gebruiken voor het reinigen en schoonmaken van kwasten en verfrollers die gebruikt zijn voor verf op basis van terpentine.  

Kom je er zelf niet helemaal uit? Vraag het onze specialisten, wij leggen je graag uit wat de beste manier is waarop je dit kunt doen.  
 

Reacties

Lees de reacties op Leer hoe je na gebruik jouw verfkwasten en verfrollers kunt schoonmaken

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2022 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM