Over ons

6 januari 2022
Verfcompleet.nl

Vliesbehang verven 

Wil je je slaapkamer een nieuwe look geven, maar geen zin om opnieuw te behangen? Dan heb ik goed nieuws. Er zijn ook andere mogelijkheden! Behangen is een vak apart zeggen sommigen weleens en daarom slaan ze deze klus dus liever over. Maar kun je vliesbehang verven? Je bent niet de enige die zich dit afvraagt. Tijd voor het juiste antwoord dus! Vliesbehang kun je met een gewone muurverf overschilderen. Naast dat het een makkelijkere manier is om jouw muur te pimpen, is het ook nog eens een stuk goedkoper. Dus doe je graag met alle modetrends mee, heb je vliesbehang en wil je een andere kleur op jouw muur? De opties zijn oneindig. 

Hoe kun je vliesbehang verven? 

Vooraf raden wij je aan om het vliesbehang stofvrij te maken met een borstel of een plumeau. Mocht je naden hebben tussen het plafond en het behang, dan kun je dit wegwerken met acrylaatkit. Het vliesbehang kun je dan vervolgens met muurverf overschilderen. Afhankelijk van de kleur van de ondergrond en de kleur verf die je gebruikt moet je rekening houden dat je twee tot drie lagen aan moet brengen. Houd er ook rekening mee dat het behang tussen elke verflaag goed kan opdrogen denk hierbij aan minimaal 24 uur. Anders wordt het te vochtig en loop je het risico dat de lijmlaag loslaat. Geduld is een schone zaak. Let op! Hou er ook rekening mee dat je de verf niet te dik aanbrengt, wanneer je de verf te dik aanbrengt dan zal de verf minder snel drogen en kunnen er bobbels ontstaan in het behang. 

Wat heb je verder nog nodig? 

Is er een verschil tussen het verven van vliesbehang en glasvezel behang?   

Er kan simpelweg met een latexverf over beide opgenoemde behangen heen geschilderd worden. Hou er wel rekening mee dat het bij de behangsoorten wel zo is dat het behang goed bevestigd moet zijn. Wanneer het behang niet goed bevestigd is kan het behang los gaan laten. Dit heeft er mee te maken dat latex op waterbasis is. 

Hangt je vliesbehang los? 

Denk hierbij aan de hoeken, voordat je begint met verven is het belangrijk dat je loszittend behang behandelt. Bijvoorbeeld: Gebruik een lijm die geschikt is voor vliesbehang en kleef het behang goed vast aan de muur. Laat de muur daarna minimaal 24 uur drogen voordat je de muur gaat verven. 

Twijfel je of het behang wel goed vastzit en of het überhaupt wel vliesbehang is? Doe dan eerst een test, het zou zonde zijn als je pas geverfde muur met behang en al loslaat. Schilder een klein stukje of maak het behang vochtig met een natte spons. Mocht het behang loskomen van de muur, dan kun je het behang helaas niet overschilderen en is de kans groot dat je papierbehang hebt in plaats van vliesbehang. 

Advies nodig? 

Voor het mooiste eindresultaat kun je het behang nog lichtjes opschuren zodat de muurverf nog beter kan hechten aan het behang. Hiervoor kun je het beste schuurpapier gebruiken met een fijne korrel. 

Voordat je gaat beginnen met het verven van het vliesbehang is het belangrijk dat je de juiste verf in huis haalt. Voor het verven van vliesbehang kun je gebruikmaken van muurverf voor binnen. In de webshop van Verfcompleet.nl heb je ruime keuze uit verschillende soorten muurverf in alle kleuren! Heb je verder nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op en laat één van onze specialisten jouw vraag beantwoorden. 

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2022 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM