Over ons

16 maart 2022
Verfcompleet.nl

Kun je marmer verven?  

Ben je die oude schouw of dat marmeren aanrechtblad van 20 jaar geleden helemaal zat? Ook al is marmer momenteel weer helemaal dé trend, niet iedereen houdt ervan of je bent er na verloop van tijd op uitgekeken. Marmer is gemaakt van heel glad materiaal, dit maakt het dus ook lastig om een marmeren object te verven. Met aandacht voor de details vertellen we je graag enkele tips hoe je deze klus het beste kunt laten slagen.  

Belangrijk is dat je verf koopt die geschikt is voor het verven van een marmeren object. Hierbij kun je denken aan: Krijtverf, betonverf of tegelverf. Wil je graag een marmeren object in een compleet andere look laten verven? Laat je dan adviseren door één van de specialisten van Verfcompleet.nl. We vertellen je hier graag meer over. 

Grondig reinigen  

Voordat je gaat beginnen met het verven van het marmeren object, is het belangrijk dat deze vooraf grondig gereinigd wordt. Met behulp van een goede ontvetter en 96% Alchohol ketonatus, weet je zeker dat het marmeren object goed gereinigd wordt. Je begint met het ontvetten van het gehele oppervlak, wanneer je dit hebt gedaan dan spoel je het na met een natte spons. Vervolgens laat je het object goed opdrogen. Is het droog? Dan zijn we zojuist bij de laatste stap aangekomen. Hierna kun je het volledige oppervlak afnemen met een doek gedrenkt in de alcohol. En klaar is kees!  

Primer is nodig voor de beste hechting 

Een primer is noodzakelijk wanneer je marmer gaat verven. Wanneer je dit niet doet dan hecht de verf niet goed aan het steen en dat zou natuurlijk hartstikke zonde zijn. De primer kun je gemakkelijk op het gehele oppervlak aanbrengen met een verfroller. Klaar? Dan laat je de eerste laag goed opdrogen voordat je verder gaat met de tweede laag, primer heeft een droogtijd van ongeveer 24 uur. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat je een tweede laag aanbrengt.   

Marmeren schouw verven  

Denk hier vooraf goed over na, staat de schouw er alleen voor de sier of gebruik je deze ook? Niet alle producten die je kunt gebruiken voor het verven van marmer zijn namelijk bestemd tegen hitte. Wanneer je de schouw gaat gebruiken nadat je deze geverfd hebt, dan kunnen er schadelijke stoffen vrijkomen. Wil je de schouw verven en toch gaan gebruiken? Kijk dan goed naar hittebestendige betonverf en natuurlijk een hittebestendige primer.  

Wanneer de schouw gereinigd en voorzien is van een primer kun je gaan beginnen met het verven. Handig is ook om de schouw rondom af te plakken met schilders tape. Zo voorkom je dat andere objecten of oppervlaktes onder de verfspetters komen te zitten. Belangrijk is om de eerste laag dun aan te brengen. Hierdoor weet je zeker dat het object glad blijft. Het materiaal is namelijk te hard om te schuren. Vervolgens laat je de eerste laag minimaal 12 uur drogen voordat je verder gaat met de tweede laag. Wanneer je begint met de tweede laag dan mag je deze iets dikker aanbrengen. Druk de verf niet aan en maak lange banen voor het mooiste resultaat.  

Klaar? Laat de verf dan weer goed drogen, zodat je hierna het eindresultaat goed kunt beoordelen. Wanneer je nog niet helemaal tevreden bent, dan kun je nog dunnetjes een extra laag aanbrengen.  

Marmer look verven 

Er bestaan diverse verftechnieken om een object of oppervlak van een speciaal effect te voorzien. Hierbij kun je dus ook denken aan een marmerlook. Belangrijk hiervoor is wel dat je verft vanuit de losse hand. En handig om te weten is wat je aan producten nodig hebt wanneer je marmerlook gaat verven. We zullen de benodigdheden voor je op een rijtje zetten: 

Het ligt er natuurlijk aan wat je precies in marmerlook gaat verven, anders is het ook handig dat je de oppervlaktes of objecten rondom even afplakt met schilderstape.  

Wanneer je marmerlook gaat verven dan begin je met het verven van de ondergrond. Belangrijk is dat de ondergrond nat is wanneer je de nerven gaat schilderen, je hebt dus geen tijd voor een pauze tussendoor! Vervolgens kun je met een dun perceel de nerven met een draaiende handbeweging omlaag gaan trekken. Gelukt? Dan kun je nog vertakkingen schilderen aan de nerven. Dit doe je ook met een draaiende handbeweging. Dit kun je herhalen totdat je zelf tevreden bent met het resultaat. Vervolgens ga je met een wat donkerde tint de aders in de nerven schilderen, ook dit doe je weer met een draaiende handbeweging. Klaar? Dan kun je met een droge grote kwast de nerven zijwaarts uitvegen. En nu heb je je eigen gecreëerde marmer look!  

Tip! Marmerlook verven is niet makkelijk. Bekijk verschillende tutorials op YouTube voordat je gaat beginnen met het verven van een marmerlook. Oefening baart kunst.  

Marmer verven doe je alleen met de beste producten! 

Wanneer je marmer gaat verven dan wil je natuurlijk voor het beste eindresultaat gaan. Bij Verfcompleet.nl bestel je uitsluitend producten van de beste kwaliteit. Wij verkopen verschillende A-merken en onze experts denken graag mee. Heb je verder nog vragen? Ook wanneer je op zoek bent naar verfrollers of een verfkwast, dan kun je terecht bij Verfcompleet.nl! We helpen je graag. Neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice. 

Wil je het liefst zo snel mogelijk aan de slag? Wanneer je al jouw verfbenodigdheden vóór 16:00 uur bestelt, heb je jouw producten morgen al in huis! 

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2022 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM