Over ons

3 december 2020
Verfcompleet.nl

Kan ik een betonvloer overschilderen?

Wil je op een goedkope en gemakkelijke manier jouw betonvloer opknappen? Dan kun je er het beste voor kiezen om deze opnieuw te verven. Verfcompleet.nl heeft voor jou een stappenplan opgesteld, welke je gemakkelijk kunt volgen. Volg je alle stappen? Dan kun je straks genieten van jouw ‘nieuwe’ betonvloer. Betonverf brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo is jouw vloer straks antislip, slijtvast en gemakkelijk te reinigen. Ga je een betonvloer schilderen die bestand moet zijn tegen intensief gebruik? Dan kun je het beste kiezen voor extra sterke twee componenten betonverf. Deze verf is bestand tegen benzine en olie. Betonverf kun je in elke gewenste kleur kiezen. Daarom is de verf niet alleen geschikt voor in een garage of schuur, maar past dit tegenwoordig ook bij een strak en industrieel interieur in jouw woning of kantoorpand.

Een goede voorbereiding is het halve werk: materialen en gereedschappen

Voordat je gaat starten met het verven van de betonvloer, is het belangrijk dat je de juiste materialen en gereedschappen aanschaft. Wij vertellen je graag wat je nodig hebt aan materiaal:

Zonder het juiste gereedschap kun je natuurlijk niet aan de slag. Veel zul je al wel in huis hebben als: een spons, een emmer, een dweil, een bezem en stoffer en blik. Andere gereedschappen moet je waarschijnlijk nog aanschaffen. Wij hebben de benodigdheden voor je op een rijtje gezet:

Stappenplan betonvloer verven

Nu je alle juiste materialen en gereedschappen in huis hebt, is het tijd om beginnen. Allereerst zorg je er natuurlijk voor dat de vloer die je wilt gaan verven helemaal leeg is. We zullen je nu stap voor stap uitleggen hoe je tot het perfecte eindresultaat komt.

Stap 1: Met de verfkrabber kun je oude loszittende stukken vuil en beton verwijderen. Als er een scheur in het beton zit, moet je deze helemaal uitkrabben totdat al het vuil verdwenen is.

Stap 2: Met een stoffer en blik en een stofzuiger kun je al het losse vuil opruimen. Vervolgens maak je de vloer schoon met een speciale ontvetter, spoel de vloer nogmaals na met schoon water en laat de vloer vervolgens goed drogen.

Stap 3: Zitten er scheuren of kleine gaatjes in de vloer? Vul deze dan met een vloervuller, hoe je dit kunt doen staat duidelijk op de verpakking omschreven. Als de vuller goed gedroogd is, kun je deze licht op schuren met een schuurpapiertje en nogmaals reinigen met de ontvetter. Vervolgens laat je ook dit weer goed drogen. Zijn de randen nog niet gekit? Zorg dat je dit doet voor het verven. Je brengt de kit aan langs de randen van de vloer. Laat de kit een paar uur drogen, daarna kun je hem licht opschuren.

Stap 4: Plak alle muren en plinten netjes af. Normaal dien je de tape direct te verwijderen nadat je geverfd hebt, nu kan dat natuurlijk niet. Dus zorg ervoor dat je tape aanschaft die wat langer kan blijven zitten.

Stap 5: Gebruik een primer of voorstrijk om de vloer voor te behandelen. Hierdoor hecht de verf beter aan de vloer en zal deze niet snel loslaten. Je kunt dit aan de randen het beste doen moet een blokkwast en de rest van de vloer met een verfroller met daaraan een telescoopsteel.

Stap 6: Breng de betonverf aan. Ook hier kun je de randen het beste met een blokkwast doen en de rest met een verfroller met daaraan een telescoopsteel. Let op, maak niet in een keer te veel verf klaar, zeker niet als je twee componenten verf gebruikt. Zodra de componenten met elkaar in aanraking komen, begint het uithardingsproces. Meng je in een keer te veel verf, dan kan het zijn dat de verf uitdroogt en dan kun je deze niet meer gebruiken. Wees niet te zuinig met de verf en werk in een keer door, doe je dat niet dan kan het zijn dat er kleurverschil ontstaat.

Het duurt ongeveer één week voordat de verf helemaal gedroogd is. Heb je de mogelijkheid om die tijd niet over de vloer te lopen, doe dat dan ook vooral niet. Kan het niet anders en moet je toch op de vloer lopen? Doe dit dan pas na 24 uur en belast de vloer niet met te zware objecten. Hij is nog erg krasgevoelig en het zou zonde zijn als er direct beschadigingen op de vloer ontstaan!

Klaar met verven?

Klaar? Dan ben je vast trots op het eindresultaat! De verf die je over hebt kun je bewaren of afleveren bij het KCA-depot in jouw gemeente. De kwasten kun je laten drogen en weggooien, maar je kunt ze ook uitspoelen of schoonmaken met een kwastreiniger, zodat je ze met de volgende verfklus weer kunt gebruiken.

Reacties

Lees de reacties op Kan ik een betonvloer overschilderen

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2021 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM