Over ons

16 november 2020

Is het mogelijk om mijn voegen te verven?  

Ben je eigenlijk toe aan een nieuwe tegelvloer of tegelwand? Het vervangen daarvan is vaak een dure en tijdrovende klus. Het verven van je voegen kan ervoor zorgen dat je wand of vloer een frisse en nieuwe uitstraling krijgt, zonder dat je de tegels moet vervangen. Ook wanneer je de voegen niet goed meer schoon krijgt, kan het verven van de voegen een handige oplossing zijn. Verfcompleet.nl vertelt je in deze blog waar je op moet letten bij het verven van je voegen!  

Wat heb je nodig?   

  • Afplaktape  
  • Verfreiniger  
  • Staalborstel  
  • Grondverf  
  • (Tegel)Verf  
  • Een kwast en een roller  
  • Verfbak  

Hoe moet je het verven van je voegen aanpakken?  

Laten we beginnen met het reinigen van de voegen. Wanneer je begint met het verven van je voegen is het belangrijk dat de voegen goed schoongemaakt worden. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een stevige staalborstel. Je zult zien dat er meer vuil vanaf komt dan je verwacht. Na het borstelen kun je het overgebleven vuil opzuigen met een stofzuiger. Vervolgens kun je beginnen met het ontvetten van de voegen en tegels. Ontvetten is heel belangrijk, een vetvrije ondergrond bevordert namelijk een betere hechting van de verf. Bij het ontvetten van je voegen en tegels kun je het beste St. Marc verfreiniger gebruiken. Gebruik hierbij een emmer met warm water en voeg een klein scheutje verfreiniger toe, vervolgens maak je een vaatdoek nat en kun je alles afnemen. Heb je alles afgenomen? Dan mag je nog een keer met een schone droge doek alles afdrogen en afnemen.   

Na het schoonmaken van de voegen kun je met de grondverf aan de slag. Om een goede hechtingsbasis te creëren is het belangrijk dat je de tegels vooraf met een grondverf behandelt. Ben je klaar met de grondverf? Dan laat je de tegels eerst minimaal vier tot zes uur drogen voordat je verder gaat met het verven van de voegen en tegels.  

Het verven kan beginnen! Het is het makkelijkste om hier een wat dunnere kwast voor te gebruiken, om netjes te kunnen werken. Je kunt ervoor kiezen om je tegels af te plakken, hierdoor schilder je niet buiten de voegen. Een andere manier is om zonder af te plakken te beginnen met schilderen van je voegen. Wanneer je buiten de voegen schildert met de verf kun je de overtollige verf makkelijk weghalen met een doekje of keukenpapier. Ook is het handig om eerst langs de randen te verven met een kwast. Vervolgens neem je het grotere oppervlak mee met een verfroller.  

Om een goede dekking te creëren is het verstandig om minimaal twee lagen aan te brengen op de voegen. Let op! Wanneer je de voegen in de badkamer gaat verven houdt er dan wel rekening mee dat bij te veel vocht de levensduur van de verf kan verminderen.  

Welke verf kan ik het beste gebruiken om mijn voegen te verven?  

Er is speciale voegenverf op de markt, dit is echter niet nodig om een mooi resultaat te krijgen. Ook met gewone muurverf kun je je voegen verven. Je kan hiervoor de verf kiezen die je normaal ook prettig vindt om te gebruiken. Verfcompleet.nl heeft een ruim assortiment aan verschillende kleuren verf!  

Heb je meer vragen over het verven van je voegen of over welke verf je hier het beste voor kunt gebruiken? Neem contact met ons op, wij informeren je graag! 

Reacties

Lees de reacties op Is het mogelijk om mijn voegen te verven

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2023 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM