Over ons

8 september 2021

Kan ik mijn laminaat verven? En hoe doe ik dat dan?

Wil je jouw laminaatvloer graag een nieuwe look geven? Dat kan! Hierbij is het van belang dat je gebruik maakt van de juiste producten. Daarnaast is het een aardige klus, trek er dus vooraf genoeg tijd voor uit. In deze blog vertel ik je precies hoe jij dit het beste aanpakt!

 

Voordat je de laminaatvloer gaat verven is het belangrijk dat je de conditie van de vloer bekijkt. Laminaat verven is namelijk alleen een goed idee als de vloer nog in een goede staat is. Is jouw laminaat in een slechte conditie? Dan raad ik je aan om te kiezen voor een nieuwe vloer. Maar hoe kun je nou zien of jouw laminaatvloer in een slechte conditie is? Als jouw laminaat bollingen bevat, dan is jouw laminaat helaas niet meer in een perfecte staat. Dit soort bollingen kunnen o.a. ontstaan door bijvoorbeeld overmatig gebruik van water tijdens het dweilen van de vloer. Let ook goed op kleine beschadigen van jouw laminaat.

Zorg voor de juiste voorbereidingen, zo voorkom je om tegen onverwachte verrassingen aan te lopen

Net zoals bij iedere verfklus is het bij het verven van de laminaatvloer ook van belang dat de vloer goed ontvet wordt en vervolgens met een doekje wordt afgenomen. Ook is het natuurlijk van belang dat je de hele vloer leegmaakt, zo kun je overal goed bij.

 

Het is aan te raden om van tevoren de vloer licht op te schuren. Dit zorgt ervoor dat de toplaag weggeschuurd wordt en dat de verf beter hecht. Heb je niet de juiste materialen in huis? Maak vervolgens nogmaals de vloer schoon met ontvetter. Zitten er beschadigingen in of op je vloer? In dat geval kun je de oneffenheden wegwerken met een laminaatvuller.

 

De laatste stap voordat je kunt beginnen met het verven van je laminaatvloer is het aanschaffen van de juiste benodigdheden. Voor het verven van laminaat kun je het best gebruikmaken van een slijtvaste, 2-componenten vloerverf op polyurethaanbasis. Eventueel kun je ook een 1-componentenverf gebruiken in combinatie met een kwalitatieve primer. Bij het verven van laminaat raad ik je aan om de randen te verven met een platte kwast, vervolgens kan de vloer geverfd worden met een verfroller.

 

Het verven kan beginnen!

Na het grondig reinigen en schuren kan er gestart worden met het verven. Vergeet niet dat je eerst een laag grondverf of primer aanbrengt. Wanneer de eerste verflaag is aangebracht en tijd heeft gehad om te drogen, kan de tweede verflaag aangebracht worden. Afhankelijk van jouw eigen smaak, verschilt het per soort laminaat of de verflaag in één of twee verflagen mooi uitpakt.

Als je de vloer een grijze look wilt geven kun je kiezen voor een grey wash verf. Wanneer deze verf goed is opgedroogd kan de tweede verflaag worden aangebracht.

 

Denk goed na over de juiste kleurkeuze

Wanneer je de vloer een nieuw kleurtje wilt geven is het belangrijk dat je vooraf bedenkt wat voor look je wilt creëren. Wil je door middel van kleuren meer ruimte creëren? Dan kun je ervoor kiezen om de vloer te schuren en vervolgens te verven met een lichte verfkleur. Hoe lichter de kleur, hoe groter de ruimte lijkt. Een donkere kleur maakt de ruimte juist knusser en kleiner.

 

Bestel snel en gemakkelijk jouw verf bij verfcompleet.nl en laat je adviseren door onze specialisten.

Bij Verfcompleet.nl verkopen wij uitsluitend A-merken en ben je verzekerd van een goede kwaliteit. Morgen al beginnen? Geen probleem! Wanneer je vóór 16:00 uur bestelt, heb je jouw producten morgen al in huis! Wil je graag nog wat meer informatie vergaren? Neem dan snel contact op met één van onze specialisten.

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2022 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM