Over ons

8 september 2021
Verfcompleet.nl

Hoe verf ik mijn laminaat?

Wil je jouw laminaatvloer graag een nieuwe look geven? Dat kan! Hierbij is het van belang dat je gebruikmaakt van de juiste producten. Daarnaast is het een aardige klus, trek er dus vooraf genoeg tijd voor uit. In deze blog vertel ik je precies hoe jij dit het beste aanpakt!

Voordat je de laminaatvloer gaat verven is het belangrijk dat je de conditie van de vloer bekijkt. Laminaat verven is namelijk alleen een goed idee als de vloer nog in goede conditie is. Is jouw laminaat in slechte conditie? Dan raad ik je aan om te kiezen voor een nieuwe vloer.

De juiste voorbereidingen

Net zoals bij iedere verfklus is het bij het verven van de laminaatvloer ook van belang dat de vloer eerst wordt schoongemaakt en ontvet. Ook is het natuurlijk van belang dat je de hele vloer leegmaakt, zo kun je overal goed bij.

Naast het reinigen van de vloer is het aan te raden om de vloer eerst licht te schuren. Dit zorgt ervoor dat de toplaag weggeschuurd wordt en dat de verf beter hecht. Maak vervolgens nogmaals de vloer schoon met ontvetter. Zitten er beschadigingen in je vloer? In dat geval kun je de oneffenheden wegwerken met een laminaatvuller.

De laatste stap voordat je kan beginnen met het verven van je laminaatvloer is het aanschaffen van de juiste benodigdheden. Voor het verven van laminaat kun je het best gebruikmaken van een slijtvaste, 2-componenten vloerverf op polyurethaanbasis. Eventueel kun je ook een 1-componentenverf gebruiken in combinatie met een kwalitatieve primer. Bij het verven van laminaat raad ik je aan om de randen te verven met een platte kwast, vervolgens kan de vloer worden geverfd met een verfroller.

Het verven kan beginnen!

Na het reinigen en schuren kan er gestart worden met het verven. Hierbij is het van belang dat je eerst een laag grondverf of primer aanbrengt. Wanneer de eerste verflaag is aangebracht en tijd heeft gehad om te drogen, kan de tweede verflaag aangebracht worden. Als je de vloer een grijze look wilt geven kun je kiezen voor een grey wash verf. Wanneer deze verf goed is opgedroogd, kan de tweede verflaag worden aangebracht. Het verschilt per soort laminaat of een of twee verflagen resulteert in het mooiste resultaat.

De juiste kleurkeuze

Wanneer je de vloer een nieuw kleurtje wilt geven is het belangrijk dat je vooraf bedenkt wat voor look je wilt creëren. Wil je een ruimtelijk effect in de ruimte? Dan kun je ervoor kiezen om de vloer te schuren en vervolgens te verven met een lichte verfkleur. Hoe lichter de kleur, hoe groter de ruimte lijkt. Een donkere kleur maakt de ruimte juist knusser en kleiner.

Jouw verf bestel je gemakkelijk en snel in de webshop van Verfcompleet.nl!

Bij Verfcompleet.nl verkopen wij uitsluitend A-merken en ben je verzekerd van een goede kwaliteit. Morgen al beginnen? Geen probleem! Wanneer je vóór 16:00 uur bestelt, heb je jouw producten morgen al in huis!

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2021 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM