Over ons

18 augustus 2021

Is het mogelijk een regenpijp te schilderen?

Wanneer de buitenkant van je huis net mooi is geschilderd wil je uiteraard niet dat de regenpijp de uitstraling verpest. Dan is het verven van de regenpijp de ideale oplossing! Om de regenpijp te kunnen verven, zul je een geschikte grondverf en verfsoort moeten vinden. Een regenpijp dient tenslotte bestand te zijn tegen alle weersomstandigheden. Hieronder vertel ik je meer over het verven van de regenpijp!

Waarom is het verven van een regenpijp een lastige klus?  

Er zijn een aantal factoren die ervoor zorgen dat het verven van de regenpijp erg lastig is. Zo kan de positie van de regenpijp zorgen voor wat problemen. Een regenpijp loopt langs het huis, hierdoor kan het dus zijn dat je op een ladder moet staan voor het verven. Ook de achterkant van de regenpijp verven kan wat lastig zijn, ik adviseer je om hiervoor een platte kwast te gebruiken. Daarnaast is het gebruik van een goede primer een must als je wil dat je verf goed hecht.

Het kiezen van de juiste verf

Het verven van een regenpijp kan niet zomaar met iedere verfsoort. Allereerst is het belangrijk om een goede grondverf aan te schaffen. Een grondverf zorgt ervoor dat de toplaag beter kan hechten, wat uiteindelijk een mooier en strakker resultaat oplevert. Wanneer je de verf gaat uitkiezen zul je aantal eigenschappen moeten onthouden die de verf dient te hebben. De verf dient geschikt te zijn voor buiten en de verf dient bestand te zijn tegen regen, extreme temperaturen en UV straling.

Let op! Wanneer je de verfartikelen bestelt in onze webshop is het belangrijk dat je rekening houdt met het materiaal van de regenpijp. Zo kan de regenpijp zowel van kunststof zijn als van metaal gemaakt zijn.

Een goede voorbereiding

Iedere verfklus vergt de nodige voorbereidingen. Allereerst is het belangrijk dat je een droge dag uitkiest met een temperatuur van maximaal 25 graden. Vervolgens zul je, net als bij iedere verfklus, moeten beginnen met het schoonmaken en ontvetten. Daarna kun je de metalen of kunststof regenpijp licht opschuren, dit maakt het oppervlak ruw waardoor de verf zich beter zal hechten. Na het schuren maak je het oppervlak nogmaals schoon. Vervolgens kun je beginnen met het verven met grondverf/primer.

Belangrijk is dat je de grondverf minimaal 16 uur laat drogen. Na het aanbrengen van de grondverf kan het nodig zijn om de grondverf licht op te schuren, dit zorgt ervoor dat de verflaag beter hecht. Hierna breng je de eerste verflaag aan, vervolgens kan na 16 uur een tweede verflaag aangebracht worden. Deze tweede verflaag raad ik je zeker aan om zo de regenpijp beter bestand te maken tegen alle weersomstandigheden.

Bestel alle benodigdheden bij Verfcompleet.nl!

Binnen het assortiment van Verfcompleet.nl vind je benodigdheden voor iedere verfklus. Van A-merk verfsoorten tot aan kwasten en verfrollers. Neem eens een kijkje in het ruime assortiment en begin nu met het opknappen van jouw regenpijp!

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2023 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM