Over ons

23 juni 2021
Verfcompleet.nl

Hoe kan je het beste behang verven?

Ben je na een aantal jaar uitgekeken op je behang maar wil je niet weer alles opnieuw behangen of het behang eerst verwijderen en dan verven? Dan kun je er ook voor kiezen om het behang te verven! In deze blog leggen wij je uit hoe je dit het beste aanpakt!

Voordat je begint

Voordat je kan beginnen met het verven van het behang is een ding erg belangrijk. Het behang moet goed vastzitten aan de muur. Wanneer dit niet het geval is kun je het behang opnieuw vastplakken met een kwalitatieve behanglijm. Druk de loszittende delen goed vast aan de wand en verwijder de overtollige lijm.

Welke behangsoorten kun je verven?

Er zijn een aantal verschillende behangsoorten en niet iedere behangsoort kan worden geverfd. Afwasbaar behang en vinylbehang kunnen namelijk niet worden geverfd. Dit komt omdat afwasbaar behang een toplaag heeft van kunststof en hier kan de verf niet goed aan hechten. In vinylbehang zitten weekmakers die ervoor zorgen dat het vinyl soepel blijft. Het kan voorkomen dat wanneer je het behang gaat schilderen de weekmakers gaan werken en er vlekken op je behang ontstaan.

Voorbereiden van het behang

Voordat je gaat beginnen met het verven van het behang is het van belang dat je alle randen afplakt en een afdekzijl op de vloer neerlegt. Eventueel kun je er ook voor kiezen om de plinten af te plakken en een afdekzijl over de meubels te plaatsen. Wanneer dit gedaan is, is het tijd om het behang schoon te maken. Dit kun je het beste doen met ontvetter op een licht vochtige spons. Belangrijk is dat je de muur controleert op eventuele gaatjes waar schroeven gezeten hebben. Deze kun je eenvoudig opvullen met behulp van Alabastine allesvuller.

Laten we beginnen!

Nu het behang is gereinigd en alles is afgedekt, kun je beginnen met het verven van het behang. Ik adviseer je om eerst te beginnen met de randen en de hoeken te verven met een kleine kwast. Zo zorg je ervoor dat de randen netjes en strak worden geverfd. Vervolgens kun je aan de slag gaan met een verfroller om de rest van de muur te verven. Het aantal lagen dat je nodig hebt voor een volledige dekking verschilt. Ga jij een lichte kleur aanbrengen op een donkere kleur behang? Dan kan het zijn dat je meerdere lagen aan moet brengen voordat de kleur volledig dekt. Bij een lichte kleur behang en een donkere verfkleur zal de kleur in de meeste gevallen in één keer dekken.

Blazen na het verven

Nadat je het behang geverfd hebt kan het voorkomen dat er bubbels onder het behang ontstaan. In de meeste gevallen trekken deze blazen weer weg maar soms kan het voorkomen dat deze blijven zitten. Je kunt deze verwijderen door met een hobbymes verticaal in de blaas te snijden. Vervolgens plak je er behanglijm achter zodat de losse onderdelen weer goed vast zitten.

De verf voor het schilderen van je behang

Voordat je kunt beginnen met het verven van het behang is het belangrijk dat je de juiste verf aanschaft. Voor het verven van het behang kun je gebruikmaken van muurverf voor binnen. In de webshop van Verfcompleet.nl heb je ruime keuze uit verschillende soorten muurverf in alle kleuren!

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2022 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM