Over ons

29 januari 2021
Verfcompleet.nl

Ideeën voor het verven van een jongenskamer

Bij het verven van een kinderkamer wil je vaak net iets meer creativiteit kwijt dan bij het verven van de woonkamer. Er zijn vele kanten die je op kunt gaan bij het verven van een jongenskamer. Ga je voor een stoere jongenskamer of heb je toch liever een speelse jongenskamer? In deze blog geeft Verfcompleet.nl je enkele ideeën voor het verven van een jongenskamer!

Grafische vormen

Een trend van de laatste tijd is het gebruik van grafische vormen. Deze creëer je door bijvoorbeeld een diagonale lijn te trekken en één kant van deze lijn in te verven. Door grafische vormen te creëren op de muur van een jongenskamer ontstaat er een speels effect.

Een voorbeeld hiervan kan zijn door met verschillende tinten verf meerdere driehoek bergen te schilderen. Dit zorgt ervoor dat de jongenskamer tegelijk een stoere uitstraling krijgt.

Welke kleur verf kan ik het beste gebruiken voor een jongenskamer?

Er zijn natuurlijk ontzettend veel mogelijkheden voor de verfkleur die je kunt kiezen. Populaire kleuren voor het verven van de muur van een jongenskamer zijn blauw- en groentinten. Met deze kleuren kun je uiteindelijk nog alle kanten op. De kleur groen is goed te combineren met een jungle- of dierenthema in de jongenskamer.

Wil je ervoor zorgen dat de jongenskamer van jouw kind toch wat meer rust uitstraalt? Ga dan voor verf in aardetinten. Deze kleuren geven een meer naturel look en zijn goed te combineren met andere rustige kleuren als wit en grijs.

Wanneer je gebruik maakt van donkere kleuren zoals bordeauxrood en donkerbruin geef je de jongenskamer een wat warmere sfeer.

Wil je een keer net even voor iets anders gaan? Kies dan voor schoolbordverf of magneetverf! Deze verf is niet alleen mooi, maar geeft ook gelijk een gelegenheid om te spelen in de jongenskamer. In onze vorige blog lees je hoe je magneetverf het beste kunt aanbrengen.

Welke muren van de jongenskamer moet ik verven?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om alle muren te verven in de jongenskamer, maar het geeft vaak een leuker effect wanneer je maar één muur verft. Daarnaast zien we ook steeds meer terug dat de helft van een muur geschilderd wordt. Ook kun je door middel van sjablonen leuke en speelse vormen creëren!

En nu? Verven maar!

Heb je een idee? Ga aan de slag met verven! In onze andere blogs lees je hoe je dit het beste kunt aanpakken. Toch nog wat extra inspiratie op doen? Op platforms zoals Pinterest kun je eindeloos scrollen door afbeeldingen van andere jongenskamers. Verder is het natuurlijk altijd leuk om jouw kind ook zelf te laten meedenken over zijn jongenskamer! Zij moeten er immers in spelen en slapen. Veel plezier met schilderen!  

Reacties

Lees de reacties op Ideeën voor het verven van een jongenskamer

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2022 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM