Over ons

26 september 2022

Hoe voorkom je strepen tijdens het verven?

Voor verven is meer nodig dan zomaar een blik verf en een kwast of roller erbij pakken. Om tot een mooi en strak eindresultaat te komen, is het belangrijk dat je strepen tijdens het verven voorkomt. Maar wat is daar eigenlijk voor nodig? Lees wat wij jou adviseren om je schilderklus naar tevredenheid en met een strak eindresultaat uit te voeren. 

Juiste verfrol of verfborstel gebruiken 

Pak niet zomaar een verfborstel of verfrol uit de garage, maar kijk welk materiaal het beste is voor je verfklus. Voor verf op waterbasis is een borstel met synthetisch haar een goede keuze. Verf dat is voorzien van een oplosmiddel kan het beste met een borstel met natuurlijk haar worden aangebracht. 

Goede verftechniek gebruiken 

Elke schilderklus vraagt om een specifieke verftechniek. Bij het verven van een muur is het goed om meerdere verfstroken aan te brengen en deze daarna uit te rollen. Voorkom onderbreking bij je schilderklus en zorg dat je voldoende tijd hebt om het hele oppervlak in een keer te verven. Met de juiste verftechniek zet je een stap in de goede richting, maar om strepen te voorkomen tijdens het verven, is meer nodig. 

Primer aanbrengen 

Veel ondergronden hebben de neiging te zuigen. Hierdoor is de hoeveelheid verf die wordt opgenomen niet overal gelijk en dat kan strepen veroorzaken. Dit voorkom je eenvoudig door eerst een primer aan te brengen. Na het aanbrengen van de primer, is de ondergrond egaal en zal overal dezelfde hoeveelheid verf worden opgenomen. 

Voorkeurshand gebruiken 

Gebruik tijdens het verven de hand die je ook voor het schrijven gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je met een betere techniek verft. Linkshandigen houden de verfroller met de beugel aan de linkerkant en rechtshandigen verven met de beugel aan de rechterkant van de hand. Let er op dat je na het verven van de eerste strook de volgende banen in de andere richting verft. Je verft dus als het ware van de eerste verfbaan weg. 

Voldoende verf gebruiken 

Zuinig zijn is een goede eigenschap, behalve als je gaat verven. Een dunne laag verf heeft tot gevolg dat het snel droogt en dat veroorzaakt strepen. Breng dus een goede laag verf aan voor een goede dekking. Duur hoeft dit niet te zijn. Wij hebben niet alleen altijd meerdere soorten verf in de aanbieding, maar onze verfsoorten verkopen wij sowieso altijd voor een prijs die lager ligt dan de adviesprijs. Voldoende verf gebruiken, is bij ons dus betaalbaar en voorkomt die nare strepen. 

Rollen zonder teveel druk uit te oefenen 

Veel strepen ontstaan doordat er teveel druk op de rol wordt uitgeoefend. Ook hier geldt dat de laag aangebrachte verf sneller droogt en dus strepen laat zien. Voorkom dit eenvoudig door met een zachte beweging vanuit de pols over het oppervlak te bewegen. Zo wordt er een ruime hoeveelheid verf aangebracht en is er van strepen geen sprake. 

Houd rekening met de temperatuur 

Hoe warmer, hoe sneller de verf droogt. Verf je in huis, dan is de ideale temperatuur zo tussen de 10 en 20 graden. Is het warmer, dan droogt de verf te snel. Is het kouder, dan heeft de verf moeite om te drogen en dat kan het ontstaan van strepen in de hand werken. Zorg dus eerst voor de juiste temperatuur en begin dan pas met schilderen. 

Buiten verven zonder strepen 

Je schilderklus buitenshuis vraagt om goede omstandigheden. Een teveel aan zonlicht laat jouw verf te snel drogen. Hetzelfde geldt voor een flinke dosis wind. Als het waait loop je behalve het ontstaan van strepen ook de kans dat stof en vuil in je schilderwerk gaat zitten. Verf op een droge, maar niet te zonnige dag. Ook hier geldt dat een temperatuur tussen de 10 en 20 graden het mooiste resultaat laat zien bij schilderwerk. Strepen tijdens het verven voorkomen, is voor iedereen haalbaar. 

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM