Over ons

5 februari 2021

Hoe kun je steigerhout het beste behandelen?

Steigerhout wordt steeds populairder en zie je op veel plekken terug. Het wordt gebruikt voor vele verschillende doeleinden, waaronder bijvoorbeeld een tuinset of bloembak. Wanneer je steigerhout gebruikt voor buiten is het belangrijk om het hout te beschermen. Hoe je dit het best kunt doen lees je in deze blog van Verfcompleet.nl!

Wat is steigerhout?

Steigerhout is in de meeste gevallen gemaakt van vurenhout, dit is een zachte houtsoort. Deze houtsoort is erg gevoelig voor vocht en gaat snel werken wanneer er vocht- en temperatuurverschillen ontstaan. Om te voorkomen dat daardoor schroeven gaan knappen of het hout scheef komt te staan is het belangrijk om het hout te behandelen en te beschermen tegen vocht.

Op welke manieren kan ik mijn steigerhout behandelen?

Er zijn verschillende manieren waarop steigerhout behandeld kan worden. Zo kan het steigerhout behandeld worden met olie. Het nadeel van het gebruik van olie is dat dit veel sneller opnieuw gedaan moet worden dan bij het gebruik van andere producten.

Een duurzamere manier om steigerhout te behandelen is door gebruik te maken van beits. De beits zal deels in het hout trekken, waardoor er een beschermende laag op het hout ontstaat.

Beits is onder te verdelen in transparante beits en dekkende beits. Bij het gebruik van transparante beits wordt de houten look van het steigerhout behouden. Dekkende beits is in verschillende kleuren te verkrijgen. Het geeft dezelfde uitstraling als wanneer het steigerhout geverfd is.

Het gebruik van gewone verf werkt niet op steigerhout. De kans is groot dat de verf snel zal gaan loslaten.

Welke stappen moet ik volgen bij het behandelen van steigerhout?

Voordat de beits aangebracht kan worden op het steigerhout zijn er een aantal punten die je eerst moet nalopen. Allereerst is het belangrijk om te controleren of er geen verfresten meer op het steigerhout zitten. Als dit wel het geval is moeten deze verfresten eerst verwijderd worden. De volgende stap is om het hout goed te ontvetten. Verfcompleet.nl heeft hiervoor verschillende schoonmaakmiddelen in het assortiment.

Maak je gebruik van onbewerkt hout? Zorg er dan voor dat je het hout ligt opschuurt. Heb je gekozen voor bewerkt hout? Pas dan op met schuren, het kan zijn dat dit ervoor zorgt dat de robuuste uitstraling verdwijnt na het schuren.

En nu? Aan de slag!

Wanneer je deze stappen doorlopen hebt kun je het beits aanbrengen op het hout! Na het aanbrengen van de beits gaat het steigerhout langer mee en kun je langer genieten van het steigerhout in jouw tuin!

Wil je graag meer informatie over welke beits het meest geschikt is voor jouw klus? Neem contact met ons op! Wij informeren je graag.

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2023 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM