Over ons

17 november 2020

Hoe kun je het beste magneetverf aanbrengen? 

Magneetverf is een leuke manier om een leuke en speelse muur te creëren in bijvoorbeeld de keuken of kinderkamer. Je creëert namelijk met magneetverf een handig magneetbord! Hier kun je daarna zonder te plakken of te boren tekeningen, lijstjes of foto’s aan ophangen. In magneetverf zitten kleine niet roestende ijzerdeeltjes, deze deeltjes zorgen ervoor dat de muur magnetisch wordt. Verfcompleet.nl vertelt je in deze blog waar je op moet letten bij het gebruik van magneetverf! 

De voordelen van magneetverf: 

  • Niet alleen de muur maar ook meubels kun je schilderen met magneetverf 
  • Magneetverf kun je geheel naar eigen wens gebruiken 
  • Creatieve wandvormgeving 
  • Minder slijtage 
  • Perfecte verbinding  
  • Veelzijdig te gebruiken 

Is het mogelijk om magneetverf op elke muur aan te brengen? 

Magneetverf is goed te vergelijken met gewone muurverf. Het is daarom geschikt voor vele ondergronden. Wel is het net als bij het aanbrengen van gewone muurverf van belang dat je van tevoren checkt of deze een bepaalde primer nodig heeft, zoals grondverf, kunststofprimer of voorstrijkmiddel. Check in deze blog hoe je bepaalt of jouw muur voorstrijkmiddel nodig heeft onder de verflaag. 

Magneetverf is alleen maar vergelijkbaar in de kleur grijs, dit komt door de ijzerdeeltjes in de verf. Wil je toch graag een andere kleur op je magnetische muur? Dat kan! Het is namelijk mogelijk om de muur af te werken met verf op waterbasis, latex of bijvoorbeeld schoolbordenverf. Met de laatstgenoemde verf krijg je een magnetische wand waarop je ook kunt schrijven met krijt! En wist je dat magneetverf ook te gebruiken is achter je behang! Op die manier kun je allerlei kleuren en patronen uitkiezen. De mogelijkheden van magneetverf zijn eindeloos. Wanneer je magneetmuur gaat overschilderen is het wel belangrijk om eerst de muur goed te schuren voordat je gaat verven. Magneetverf is het best te gebruiken bij kamertemperatuur (20˚C). De droogtijd kan beïnvloed worden door de luchtvochtigheid en de temperatuur binnen. 

Wat heb je nodig? 

Waar moet je op letten bij het gebruik van magneetverf? 

Voordat je begint met het aanbrengen van magneetverf is het belangrijk dat de oppervlakte schoon en glad is. Wanneer je ondergrond schoon is kun je met een muurverfroller de eerste laag op je ondergrond aanbrengen. Het is belangrijk dat deze laag niet te dik is, maar ook zeker niet te dun. 

Magneetverf heeft meerdere lagen nodig om genoeg aantrekkingskracht te krijgen. Laat de lagen telkens een paar uur goed drogen voordat je de nieuwe laag aanbrengt. Meestal zijn er ongeveer drie lagen nodig om genoeg aantrekkingskracht te krijgen op je muur. Dit kun je ook makkelijk zelf testen tussendoor! Wanneer de muur droog is kun je met een magneet een voorwerp proberen op te hangen. Valt het voorwerp? Dan heb je nog een laag magneetverf nodig! 

Let op! Het is belangrijk dat je vooraf maar ook tussen het schilderen door de magneetverf goed roert. Omdat magneetverf kleine ijzerdeeltjes bevat kunnen deze naar de bodem zinken. Als je dit vergeet zal de aantrekkingskracht van de verf slecht werken. 

Tip! Niet alle magneten zijn geschikt om te gebruiken op magneetverf, daarom adviseren wij om neodymium magneten, die sterk genoeg zijn te gebruiken. 

Het aanbrengen van magneetverf, vergt veel aandacht en geduld, maar vaak mag het eindresultaat er zeker wezen! Heb je vragen over het gebruik van magneetverf of over welke verf je het beste kunt gebruiken om over de magneetmuur te schilderen? Neem contact met ons op, wij informeren je graag! 

Reacties

Lees de reacties op Hoe kun je het beste magneetverf aanbrengen

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2023 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM