Over ons

26 mei 2021
Verfcompleet.nl

Buitenkozijnen verven

Het verven van je kozijnen is een specifieke klus, vooral omdat de kozijnen met het weer in Nederland veel te verduren hebben. Naast het verven van de kozijnen is ook het onderhouden hiervan erg belangrijk. Wanneer je de kozijnen goed onderhoud blijft het verfwerk mooi en goed. Hoe je dit doet, lees je in deze blog!

Het schilderen van je kozijnen

Wanneer je de buitenkozijnen gaat verven is het belangrijk om rekening te houden met het weer. Schilder niet op een hele warme dag, maar ook zeker niet op dagen met veel regen. Met hoge temperaturen kan de verf niet goed drogen en bij regen zullen er kringen ontstaan in de verf. Daarnaast is het belangrijk dat je de ondergrond goed voorbereid door deze schoon te maken en op te schuren. Maak gebruik van een primer voordat je de nieuwe verflaag aan gaat brengen op de kozijnen.

Welke verf kan ik het best kiezen?

Het is een lastige keuze… welke verf kan ik het beste kiezen? Maak allereerst voor jezelf een keuze wat je graag wilt. Wil je graag gebruikmaken van een vochtregulerende verf of liever een mooie hoogglanslak.

Heb je kunststof kozijnen ? Dan is de keuze voor een vochtregulerende verf de beste keuze, nadat je de kozijnen hebt geverfd met een primer voor kunststof. Hetzelfde geldt voor kozijnen van aluminium, maak daarvoor eerst gebruik van een primer voor aluminium. Voor houten kozijnen werkt het net even anders. Wanneer je houten kozijnen hebt kun je kiezen voor een vochtregulerende verf, een lakverf of een beits.

Kies je voor een beits? Dit is een vochtregulerend product, dat het vocht wat nog in het hout zit er nog uit kan Laten. Bovendien zorgt beits ervoor dat er geen vocht meer in het hout trekt. Zo zal de verf niet gaan bladderen.

Stappenplan voor het verven van kozijnen buiten

Stap 1: Reinigen, herstellen en losse verf verwijderen

Start met het ontvetten van de kozijnen. Daarna kun je zwakke plekken herstellen, deze kun je vinden door met een schroevendraaier op het hout te drukken. Vervolgens kun je het vuil en losse verf verwijderen met behulp van een verfschraper.

Stap 2: Oude verflaag verwijderen

Het is erg belangrijk om de oude verflaag van de kozijnen te verwijderen voordat je een nieuwe verflaag aanbrengt. Maak gebruik van een afbijtmiddel, als deze opgelost is kun je de verf gemakkelijk wegkrabben.

Stap 3: Houtrot herstellen

Het is erg belangrijk om de verrotte delen te herstellen. Vul beschadigingen op en werk het netjes af. Maak eventueel gebruik van plamuur om alles weer glad te maken en schuur deze vervolgens licht op.

Stap 4: Schoonmaken, afplakken en bijwerken

Maak de kozijnen weer goed schoon en plak de ruiten af. Let erop dat de tape maximaal 2 dagen op de ruiten mag blijven zitten.

Stap 5: Buitenkozijnen schilderen

Tenslotte kun je de kozijnen gaan aflakken en egaliseren met een smalle roller. Breng meerdere verflagen aan en begin met het verven van de randen.

Bestel de beste verf voor jouw kozijnen!

Zijn jouw kozijnen toe aan een opknapbeurt? Wees er dan zeker van dat je kwalitatieve producten gebruikt. Bij Verfcompleet.nl heb je keuze uit een ruim assortiment aan verf, lak en beits. Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over het verven van je kozijnen? Neem dan contact met ons op!

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2022 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM