Over ons

12 april 2023

Hoe kan ik verflucht verwijderen?  

Heb je na hard werken eindelijk alles in de verf, blijf je met een nare, chemische verflucht zitten. Niet alleen vervelend om in te vertoeven, maar ook verre van gezond en bovendien schadelijk voor het milieu. Verfcompleet helpt je graag om verlost te worden van de verflucht en wel met een aantal tips. Zo geniet je optimaal van je schilderkunsten en ga je niet langer gebukt onder vervelende geuren. Om te begrijpen hoe verflucht ontstaat, geven we eerst antwoord op die prangende vraag. 

Hoe ontstaat verflucht? 

Verflucht ontstaat in verreweg de meeste gevallen doordat er terpentine, in plaats van water, aan de verf is toegevoegd. Terpentine kom je tegen bij het gebruik van akyldverf. De terpentine wordt toegevoegd om de verf te verdunnen, maar heeft dus een penetrante lucht als nadeel. Tijd om dit een halt toe te roepen en de volgende tips toe te passen. 

Tip 1: Gebruik zout tegen verflucht 

Zout heeft een absorberende werking en is daarom een beproefd middel tegen verflucht. Het enige dat je hoeft te doen, is een aantal bakken met water te vullen en hier een derde zout aan toe te voegen. Laat het zout zijn werk doen en je zult merken dat de geur van de verf verdwijnt. 

Tip 2: Zet azijn in als oplossing tegen verflucht 

Hoewel azijn van nature een zure lucht heeft, schuilt er in dit goedje ook een bijzondere kracht. Azijn neutraliseert. En dat is nu precies wat je zoekt, als je verflucht wilt verhelpen. Maar hoe kan je dit aan? Zet een bak gevuld met water en azijn gedurende een nacht in de ruimte die of waar er geverfd is. De volgende dag zul je geen vervelende verfgeur meer ruiken.  

Tip 3: Plaats een bakje met koffiedik  

Gooi na je welverdiende kopje koffie het koffiedik niet weg, maar zet dit in een bakje in de ruimte waar je de verflucht waarneemt. Koffiedik is in staat om de verflucht te verbloemen, waardoor de fijne geuren in huis de overhand krijgen. 

Tip 4: Kattenbakvulling gebruiken 

De vulling van een kattenbak is in staat om vocht te absorberen. Heb jij hier nog wat van in huis staan, gebruik het dan om de verflucht te neutraliseren. Kies je voor kattenbakvulling van herbruikbare grondstoffen, dan ben je ook nog eens milieubewust bezig. 

Tip 5: Melk, de witte motor tegen verflucht 

Heb jij een aantal pakken melk op voorraad? Dat komt dan goed uit! In dat geval heb je direct een krachtig middel paraat om in te zetten tegen de nare verflucht die bij jou thuis hangt. De werking van melk is te vergelijken met die van zout. Ook melk absorbeert. Schenk het in een paar glazen en zet deze op meerdere plekken in de ruimte waar jij met je kwasten en rollers aan het werk bent geweest. 

Conclusie 

Maak je gebruik van verf op terpentinebasis, dan krijg je te maken met een chemische verflucht die vervelend is, maar die ook een negatief effect op je gezondheid en het milieu heeft. Met het gebruik van diverse huis-tuin-en-keukenmiddeltjes ga jij effectief de strijd aan met deze nare lucht.  Nu je de effecten van verf met terpentine weet, is het kopen van verf op waterbasis een simpele manier om verflucht te voorkomen en zonder zorgen jouw verfklus te klaren. 

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2023 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM