Over ons

23 november 2020

Hoe kan ik het beste mijn plinten verven? 

Ga je de muren schilderen in je huis? Voor een mooi geheel is het vaak ook nodig om je plinten een nieuwe verfbeurt te geven. Alleen het schilderen van je plinten kan een kamer al een hele nieuwe frisse uitstraling geven. Maar hoe pak je het schilderen van je plinten aan? Kun je dezelfde verf gebruiken als voor op de muur? In deze blog vertelt Verfcompleet.nl je hoe je te werk moet gaan en ontvang je handige tips!  

Plinten, ze zijn vaak het allerlaatste schildersklusje in huis en in elke ruimte zijn plinten aanwezig. Het verven van je plinten is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar daarom niet minder belangrijk. 

Welke voorbereiding is er nodig bij het verven van plinten? 

Voordat je begint met het verven van je plinten is het belangrijk dat je een aantal voorbereidingen treft. Het is als eerste belangrijk om de plinten stof en vetvrij te maken, dit zorgt ervoor dat de verf beter hecht. Verfcompleet.nl heeft hiervoor meerdere reinigers in het assortiment. Na het schoonmaken van de plinten, moeten de plinten geschuurd worden. Na het schuren maak je de plinten opnieuw stofvrij en kun je de muren en de vloer afplakken met tape en afdekfolie. Ook kan het natuurlijk zijn dat je nieuwe plinten gaat verven, dan raden wij aan om eerst de plinten te verven en dan pas je plinten te bevestigen. Dit scheelt ook een hoop afplakwerk.  

Is het nodig om grondverf te gebruiken op de plinten? 

Wanneer je onbehandelde plinten gaat verven is het nodig om eerst grondverf te gebruiken voordat je de plinten gaat verven. Zit er een kunststof laag over je plint? Maak dan altijd eerst gebruik van grondverf. Het is hierbij belangrijk om de juiste soort grondverf te gebruiken bij de verschillende materialen. Voor een houten plint is het mogelijk ‘normale’ grondverf op waterbasis te gebruiken. Bij een kunststof of metalen plint is het beter om een andere primer te gebruiken. 

Welke verf moet ik gebruiken voor het schilderen van plinten? 

Wanneer je begint met schilderen is het natuurlijk ook belangrijk om te weten welke soort verf je kunt gebruiken voor je plinten. Het gebruik van muurverf geeft vaak niet het gewenste resultaat. Deze verf hecht namelijk niet goed op hout, kunststof of metaal. Muurverf zou wel gebruikt kunnen worden wanneer de plint van beton is. 

Voor andere ondergronden geeft het gebruik van lakverf het mooiste resultaat. Zorg wel dat het om lakverf gaat die tegen een stootje kan. Plinten zijn stukken van de muur die gemakkelijk schade oplopen omdat ze vaak geraakt worden met bijvoorbeeld schoenen. Breng twee lagen lakverf aan voor een mooi resultaat, zorg ervoor dat de eerste laag goed gedroogd is voordat je begint met de tweede laag. De gemiddelde droogtijd is ongeveer 1 tot 3 uur voor een grondverf, voor een lakverf ongeveer 16 uur. 

Je plinten verven kan zowel met een viltroller als met kwast, heb je al vaker geschilderd en verf je graag met de vaste hand? Dan is een kwast fijn! Als je liever voor het gemak gaat dan kun je ervoor kiezen om je plinten te verven met een viltroller.  

Klaar met verven? 

Verwijder de afplaktape als de verf nog nat is. Dit voorkomt beschadiging van de verflaag en dat er lijmresten van de afplaktape achter blijven. Lakverf heeft een tijdje nodig om goed uit te harden. Na een week is de lak goed uitgehard. Wil je graag je kwast en/ of roller bewaren? Spoel deze dan goed uit met lauw water. Als je deze niet bewaard dan kun je deze inleveren bij het klein chemisch afval. 

Wil je meer informatie over welke verf je het beste kunt gebruiken voor het verven van jouw plinten? Of zoek je nog tips van een professional? Voor vragen kun je altijd contact op nemen, Verfcompleet.nl heeft een breed assortiment aan verfspullen voor jouw klus! Bestel vandaag nog vóór 16:00 uur jouw verf, grondverf en kwasten in de webshop van Verfcompleet.nl en je hebt het de volgende dag al in huis! Zo kun je eenvoudig en snel aan de slag. 

Reacties

Lees de reacties op Hoe kan ik het beste mijn plinten verven

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2023 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM