Over ons

23 november 2020
Verfcompleet.nl

Hoe kan ik het beste mijn plinten verven?

Ga je de muren schilderen in je huis? Voor een mooi geheel is het vaak ook nodig om je plinten een nieuwe verfbeurt te geven. Alleen het schilderen van je plinten kan een kamer al een hele nieuwe frisse uitstraling geven. Maar hoe pak je het schilderen van je plinten aan? Kun je dezelfde verf gebruiken als voor op de muur? In deze blog vertelt Verfcompleet.nl je hoe je te werk moet gaan en ontvang je handige tips!

Welke voorbereiding is er nodig bij het verven van plinten?

Voordat je begint met het verven van je plinten is het belangrijk dat je een aantal voorbereidingen treft. Het is als eerste belangrijk om de plinten stof en vetvrij te maken, dit zorgt ervoor dat de verf beter hecht. Verfcompleet.nl heeft hiervoor meerdere reinigers in het assortiment. Na het schoonmaken van de plinten, moeten de plinten geschuurd worden. Na het schuren maak je de plinten opnieuw stofvrij en kun je de muren en de vloer afplakken met tape en afdekfolie.

Is het nodig om grondverf te gebruiken op de plinten?

Wanneer je onbehandelde plinten gaat verven is het nodig om eerst grondverf te gebruiken voordat je de plinten gaat verven. Zit er een kunststof laag over je plint? Maak dan altijd eerst gebruik van grondverf. Het is hierbij belangrijk om de juiste soort grondverf te gebruiken bij de verschillende materialen. Voor een houten plint is het mogelijk ‘normale’ grondverf op waterbasis te gebruiken. Bij een kunststof of metalen plint is het beter om een andere primer te gebruiken.

Wanneer de grondverf compleet droog is kun je bijna beginnen met het schilderen van de plinten. Voor het beste resultaat kun je het beste de plinten nog een keer schuren. Maak ze daarna opnieuw stofvrij en zorg dat ze ontvet zijn.

Welke verf moet ik gebruiken voor het schilderen van plinten?

Wanneer je begint met schilderen is het natuurlijk ook belangrijk om te weten welke soort verf je kunt gebruiken voor je plinten. Het gebruik van muurverf geeft vaak geen mooi resultaat. Deze verf hecht namelijk niet goed op hout, kunststof of metaal. Muurverf zou wel gebruikt kunnen worden wanneer de plint van beton is.

Voor andere ondergronden geeft het gebruik van lakverf het mooiste resultaat. Zorg wel dat het om lakverf gaat die tegen een stootje kan. Plinten zijn stukken van de muur die gemakkelijk schade oplopen omdat ze vaak geraakt worden met bijvoorbeeld schoenen. Breng twee lagen lakverf aan voor een mooi resultaat, zorg ervoor dat de eerste laag goed gedroogd is voordat je begint met de tweede laag.

Dé tips om het schilderen van je plinten gemakkelijker te maken

Je weet nu precies wat de stappen zijn die je moet doorlopen om de plinten in jouw huis te verven. Verfcompleet.nl heeft nog enkele tips voor je om dit nog makkelijker te maken:

  1. Haal de afplaktape weg voordat de verflak droog is. Op deze manier voorkom je dat de afplaktape aan de plint vast gaat zitten. Hierdoor zou er schade aan je net geverfde plint kunnen ontstaan.
  2. Verf je de muur en de plinten? Zorg er dan voor dat je eerst de plinten verft en daarna de muur. Muurverf gaat makkelijk van een gedroogde gelakte plint af, maar andersom is dat lastig.
  3. Krijg je een nieuwe vloerbedekking wanneer je de plinten gaat schilderen? Schilder dan eerst de plinten. Vloerbedekking afplakken is namelijk lastig.

Wil je meer informatie over welke verf je het beste kunt gebruiken voor het verven van jouw plinten? Voor vragen kun je altijd contact op nemen, wij informeren je graag!

Reacties

Lees de reacties op Hoe kan ik het beste mijn plinten verven

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2021 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM