Over ons

17 september 2020
Verfcompleet.nl

Dé betonlook! Hoe creëer ik met verf een betonlook?

Tegenwoordig is het helemaal hip en kom je het in verschillende vormen tegen: de betonlook. Alles wat op beton lijkt kun je de verzamelnaam betonlook geven. Nu kun je een betonlook op verschillende manieren nabootsen, zo ook een betonlook met gebruik van verf. Door in een bepaalde ruimte in jouw woning een betonlook toe te voegen, creëer je een industriële uitstraling. Zo krijgt jouw kamer ineens een hele stoere look. Dit kun je mooi combineren met bijvoorbeeld meubels van staal en hout. Door de structuur en het patroon is betonlookverf onderhoudsvriendelijk. Je ziet er weinig vlekken of ander vuil op, daarom is deze verf ook zeer geschikt voor ruimtes waar de kans op beschadiging groot is, bijvoorbeeld in de gang.

Betonlook verf biedt dus diverse mogelijkheden. Verfcompleet.nl vertelt je graag hoe je met verf een betonlook kunt creëren.

Kies de juiste soort betonlook verf

Let op, betonlook verf is geen betonverf, maar een speciale verf waarmee je een betonlook kunt creëren. Het is dus niet zo dat je daadwerkelijk een laag beton op je muur aanbrengt. Net zoals bij normale verf kun je kiezen uit lichte en donkere tinten verf. Met een lichte kleur verf kun je een ruimte groter laten lijken, heb je gekozen voor een donkere tint verf dan is het verstandig om de andere muren een lichte kleur te geven. Hoe donkerder de kleuren, hoe kleiner de ruimte lijkt.

Cementgebonden ondergronden

Ga je nieuw beton of een cementvloer verven, dan kun je het beste kiezen voor Sikkens Wapex 660. Door deze verf aan te brengen krijgt jouw muur of vloer direct de gewenste betonlook. Je kunt een tweede laag aanbrengen voor een extra dementie in de betonlook. Cementgebonden ondergronden dienen minimaal 28 dagen oud te zijn voordat je de verf kunt aanbrengen. Dit heeft te maken met de hydratatiegraad. Sikkens Wapex 660 is een twee componenten verf, welke je eerst met elkaar moet mengen voordat je de verf kunt gebruiken. Op de verpakking van de verf staat duidelijk wat de mengverhouding is. Zorg dat je de verf mechanisch mengt met een langzaam lopende boormachine en mengspinsel. Op deze manier creëer je het beste resultaat.

Andere ondergronden

Wil je jouw huidige muur of vloer voorzien van een nieuwe look, maar is dit geen nieuw beton of cementgebonden ondergrond? Dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld de betonlook verf van Histor. Er zijn verschillende merken die betonlook verf aanbieden. Met de muurverf kun je een laag imitatiebeton creëren, wat zorgt voor een industriële strakke uitstraling. Je hebt de keuze uit verschillende kleuren en kunt het zo laten matchen met de rest van jouw interieur.

Hoe breng je betonlook verf aan?

Wanneer je normale verf aanbrengt start je altijd met een primer. Heb je gekozen voor betonlookverf? Ook dan start je met een primer! Heb je een lichte kleur gekozen, dan breng je een lichte kleur grondverf of primer aan. Past een donkere kleur beter bij jou interieur? Je raadt het al, dan kies je voor een donkere primer of grondverf. Je zult zien dat de betonlook verf dan een meer dekkend resultaat geeft. Tegenwoordig kun je ook voor primers of grondverf met een lichte structuur kiezen. Dit geeft na het aanbrengen van de betonlook verf een gaaf effect. De primer of grondverf kun je aanbrengen met een verfroller, de moeilijk bereikbare plekken kun je beter met een verfkwast doen. Zo weet zeker dat je een strak effect krijgt.

Wanneer de primer of grondlaag goed opgedroogd is kun je beginnen met het aanbrengen van de betonlook verf. Deze verf is wat dikker dan normale verf. Je brengt deze verf dan ook niet aan met een verfkwast of verfroller, maar met een vlakspaan en plamuurmes. Voordat je begint met verven is het belangrijk om de ondergrond stof- en vetvrij te maken. Vervolgens breng je een grondlaag aan, er zijn verschillende primers speciaal voor betonlook verf.  De eerste laag breng je verticaal aan, na 24 uur kun je een tweede laag van de betonlook verf aanbrengen.

Voor het beste resultaat kun je nog een transparante primer aanbrengen. Deze zorgt ervoor dat vuil gemakkelijk van de muur te verwijderen is en je lang plezier hebt van jouw betonlook muur.

Bij Verfcompleet.nl verkopen wij uitsluitend A-merken en ben je verzekerd van een goede kwaliteit. Morgen al beginnen? Geen probleem! Wanneer je vóór 16:00 uur bestelt, heb je jouw producten morgen al in huis! Wil je graag nog wat meer informatie vergaren? Neem dan snel contact op met één van onze specialisten.

Reacties

Lees de reacties op Hoe creëer ik met verf een betonlook

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2022 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM