Over ons

16 maart 2022

Welke verf is geschikt voor het verven van mijn tegels?  

Ben je de tegels in je badkamer of keuken helemaal zat? En wil je graag budgetproof je badkamer of keuken opknappen? Dan is deze blog een must read voor jou! Verfcompleet vertelt je graag alles over het verven van tegels. Wanneer de tegels nog in goede staat verkeren, dan kun je deze gemakkelijk van een nieuwe look voorzien. Hiervoor is niet per se tegelverf nodig. Het verven van je tegels kan namelijk ook prima met een betonverf of muurverf, als je de juiste stappen volgt. Wil je de tegels in je badkamer verven? Dan raden we je het wel aan om een tegelverf te gebruiken. Wil je voor het beste eindresultaat gaan? Dan ben je bij Verfcompleet aan het juiste adres.  

Voor het verven van de tegels in de badkamer kun je het best gebruik maken van een muurverf of betonverf. Deze verfsoorten zijn ideaal om op een mooie manier te schilderen, voor zowel op de vloer als op de muren.   
Tip: Bij natuursteen kun je de waskom of wastafel ook mee verven voor en mooi geheel.   

Tegels verven in 6 stappen  

Je kunt gemakkelijk zelf de tegels in de badkamer, wc of keuken verven, wanneer je gebruik maakt van deze 6 belangrijke stappen:   

  • Tegels afplakken  
  • Tegels ontvetten en evt. opruwen  
  • Breng een goede primer aan  
  • Tegels schilderen  
  • Tape verwijderen   

Stap 1: Staat controleren en tegels afplakken met tape   

Voordat je gaat beginnen met het verven is het belangrijk dat je de tegels eerst controleert of ze nog wel goed vastzitten, dit kun je gemakkelijk doen door met een sleutel op de tegels te tikken. Wanneer de tegels gaan kraken dan zitten ze los en zijn ze aan vervanging toe. Zijn er maar een klein aantal tegels die aan vervanging toe zijn? Deze kun je dan vervangen met een tegel die het meest in de buurt komt van de huidige tegels. Na het schilderen zul je het verschil niet meer zien.  

Zijn de tegels nog in orde? Dan kun je gaan beginnen met de voorbereidingen. Om de tegels rondom af te plakken. Het afplakken kost vaak veel tijd, maar is cruciaal voor het behalen van het mooiste resultaat. Gebruik een goede afplaktape om lijmresten op de tegels te voorkomen. Daarnaast is het gebruiken van afdekfolie aan te raden, hiermee voorkom je verfspetters op de vloer en/of meubels.   

Stap 2: Tegels ontvetten en eventueel opruwen  

Vervolgens kun je starten met het ontvetten van de tegels. Heb je last van schimmel rondom de tegels? Hierbij kun je denken aan de muur of de voegen. Ook hiervoor hebben we genoeg tips om schimmel te verwijderen en te voorkomen! Voor het ontvetten kun je Alabastine Universele Ontvetter gebruiken. Alabastine is een zeer krachtige ontvetter die de hechting van de primer verbeterd. De tegels kun je beter niet opschuren, de kans is dan namelijk groot dat je allemaal krassen krijgt op je tegels, en dat zou natuurlijk zonde zijn. Om krassen te voorkomen kun je de tegels beter opruwen met een Scotch Brite. Scotch Brite is een non-woven schuurschijf die je kunt gebruiken zonder het materiaal te beschadigen.  

Stap 3: Breng een goede primer aan, bekijk hiervoor ons aanbod primers  

Na het ontvetten en opruwen is het tijd om een primer aan te brengen. Het is belangrijk om een goede primer te gebruiken voordat je de tegels met muurverf of betonverf gaat verven. Vooral wanneer je geglazuurde tegels (tegels met een glanslaag) hebt. Er zijn verschillende merken waar je uit kunt kiezen. Kies bijvoorbeeld voor de Sigma S2U Nova Primer. Sigma S2U Nova Primer is een hoogwaardige en isolerende primer die ervoor zorgt dat de verflaag goed hecht.  

Zijn je tegels al eens eerder geverfd? Dan heb je geen primer nodig en kun je na het ontvetten gelijk beginnen met het verven van de tegels.  

Stap 4: Start met het schilderen van de tegels met muurverf of betonverf  

Nadat de primer goed is opgedroogd kun je beginnen met het verven van de tegels met muurverf of betonverf. Klaar met verven, maar nog niet tevreden? Breng dan eventueel nog een tweede of derde verflaag aan voor een betere dekking.   

Tip: Werk van boven naar beneden om druipers te voorkomen! Vervolgens rol je in lange banen naar beneden, waardoor je geen strepen in het schilderwerk kunt krijgen.  

Stap 5: Nadat de verf is opgedroogd is het tijd om de tape van de tegels af te halen   

Verwijder de tape als de verf nog nat is. Vaak wachten mensen tot de verf opgedroogd is. Dat levert vaak problemen op, de verf droogt dan namelijk in de tape waardoor je bij het verwijderen ook de verf lostrekt.   

Tip: Wil je vloertegels verven? Voeg dan een beetje antislip aan de muur of betonverf toe. Hierdoor wordt de vloer minder glad!   

Bestel de beste verf voor het verven van je tegels bij Verfcompleet! 

Na het lezen van deze blog kun je aan de slag met het verven van de tegels! Wanneer je deze voorziet van een nieuw kleurtje dan kun je weer langer genieten van je keuken of badkamer. Heb je liever nog advies van een expert? Bijvoorbeeld over welke materialen en verf je het beste kunt gebruiken Neem dan contact op met een van onze specialisten, we helpen je graag! 

Wil je graag zo snel mogelijk aan de slag? Wanneer je al jouw verfbenodigdheden vóór 16:00 uur bestelt, heb je jouw producten morgen al in huis!  

Reacties

Lees de reacties op Geef je badkamer of keuken een nieuwe look door de tegels te verven

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2023 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM