Over ons

3 maart 2021
Verfcompleet.nl

Welke verf is geschikt voor het verven van mijn tegels? 

Wil je je keuken of badkamer een nieuwe look geven, maar zijn de tegels nog in goede staat? Dan is het een goed keuze om de tegels te verven. Hiervoor is niet per se tegelverf nodig. Het verven van je tegels kan namelijk ook prima met een betonverf of muurverf als je de juiste stappen volgt.  

Voor het verven van de tegels in de badkamer kun je het best gebruik maken van een muur of betonverf. Deze verfsoorten zijn ideaal om op een mooie manier te schilderen, voor zowel op de vloer als op de muren.  
Tip: Bij natuursteen kun je de waskom of wastafel ook mee verven voor en mooi geheel.  

Tegels verven in 6 stappen 

Je kunt gemakkelijk zelf de tegels in de badkamer, wc of keuken verven, wanneer je gebruik maakt van deze 6 belangrijke stappen:  

  • Tegels afplakken 
  • Tegels ontvetten en evt. opruwen 
  • Breng een goede primer aan 
  • Tegels schilderen 
  • Tape verwijderen  

Stap 1: Tegels afplakken met tape  

Voordat je gaat beginnen met het verven is het belangrijk om de tegels rondom af te plakken. Het afplakken kost vaak veel tijd, maar is cruciaal voor het behalen van het mooiste resultaat. Gebruik een goede afplaktape om lijmresten op de tegels te voorkomen. Daarnaast is het gebruiken van afdekfolie aan te raden, hiermee voorkom je verfspetters op de vloer of meubels.  

Stap 2: Tegels ontvetten en eventueel opruwen 

Vervolgens kan je starten met het ontvetten van de tegels. Hiervoor kun je Alabastine Universele Ontvetter gebruiken. Alabastine is een zeer krachtige ontvetter die de hechting van de primer verbeterd. De tegels kun je beter niet opschuren, de kans is dan namelijk groot dat de tegels bekrast raken. Om krassen te voorkomen kun je de tegels beter opruwen met een Scotch Brite.  

Stap 3: Breng een goede primer aan, bekijk hiervoor ons aanbod primers 

Na het ontvetten en opruwen is het tijd om een primer aan te brengen. Het is belangrijk om een goede primer te gebruiken voordat je de tegels met muurverf of betonverf gaat verven. Vooral wanneer je geglazuurde tegels (tegels met een glanslaag) hebt. Er zijn verschillende merken waar je uit kunt kiezen. Kies bijvoorbeeld voor de Sigma S2U Nova Primer. Sigma S2U Nova Primer is een hoogwaardige en isolerende primer die ervoor zorgt dat de verflaag goed hecht. 

Stap 4: Start met het schilderen van de tegels met muurverf of betonverf 

Nadat de primer goed is opgedroogd kun je beginnen met het verven van de tegels met muurverf of betonverf. Klaar met verven, maar nog niet tevreden? Breng dan eventueel nog een tweede of derde verflaag aan voor een betere dekking.  

Stap 5: Nadat de verf is opgedroogd is het tijd om de tape van de tegels af te halen  

Verwijder het tape als de verf nog nat is. Vaak wachten mensen tot de verf opgedroogd is. Dat levert vaak problemen op, de verf droogt dan namelijk in de tape waardoor je bij het verwijderen ook de verf lostrekt.  

Tip: Wil je vloertegels verven? Voeg dan een beetje antislip aan de muur of betonverf toe. Hierdoor wordt de vloer minder glad!  

Verven maar! 

Nu kun je aan de slag met het verven van je tegels! Kom je er na het lezen van deze blog toch nog niet helemaal uit, wat voor jouw tegels geschikt is? Neem dan contact op met een van onze specialisten, zij helpen je graag bij de juiste aanpak!  

Reacties

Lees de reacties op Geef je badkamer of keuken een nieuwe look door de tegels te verven

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2021 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM