Over ons

16 juni 2022

Hoe kan ik in een vochtige ruimte verven? 

Het verven van een vochtige ruimte werkt niet hetzelfde als het verven van een muur in de woonkamer. Wanneer je een vochtige ruimte zoals een badkamer, kelder of gewoonweg een slecht geïsoleerde ruimte gaat verven, dan kun je te maken krijgen met schimmel of een poederende ondergrond. Dus ga je een vochtige ruimte verven? Of ben je er toevallig al mee bezig en ben je zojuist tegen één van deze problemen aangelopen? Lees dan snel verder we vertellen je graag meer over hoe je dit het beste aan kunt pakken.  

Schimmel en poederende ondergronden 

Ga je bijvoorbeeld de badkamer renoveren of is de muur toe aan een nieuwe verflaag? Houd er dan rekening mee dat je niet zomaar over schimmel heen kunt verven. Vooral in badkamers komt schimmel regelmatig voor. Dit komt omdat de ventilatie in een badkamer niet altijd even goed geregeld is. 

Wanneer je gaat verven dan is het belangrijk dat je het gehele oppervlak goed schoonmaakt met een schimmel of verfreiniger. Schimmel is namelijk niet altijd zichtbaar.  

Wanneer je last hebt van een poederende ondergrond is het belangrijk dat je het oppervlak eerst behandelt met een voorstrijkmiddel. Hiermee verminder je het zuigende effect op het oppervlak en verdwijnt de poederende ondergrond. 

Zo pak je het aan! 

Problemen als schimmelvorming of loslatende verf wil je straks natuurlijk voorkomen. Om het oppervlak schoon en mooi te houden raden we je aan om een schimmelwerende verf te gebruiken. Zo kun je voor een langere tijd van de badkamer genieten zonder regelmatig de verfkwast erdoorheen te halen.  

Wanneer je gaat beginnen met verven is het dus heel belangrijk dat je de ondergrond goed hebt schoongemaakt. Vervolgens kun je gaan beginnen met het voorstrijken van het oppervlak. Dit kun je met een verfroller of een speciale kwast aanbrengen. Wanneer het voorstrijkmiddel is opgedroogd kun je gaan beginnen met het echte werk.  

Let op! Leg een afdekzeil of een stucloper neer zodat je geen voorstrijkmiddel of verf op de vloer kunt knoeien. Heb je per ongeluk wel geknoeid? Hier zijn verschillende manieren voor om het schoon te maken.  

Verven maar! Wanneer het voorstrijkmiddel is opgedroogd kun je gaan beginnen met verven. Let wel goed op de afwerking. Schilder je in de badkamer? Dan is het handig als je de voegen in de badkamer ook meteen weer netjes afwerkt met een siliconen kit. Zo voorkom je het doorlekken van water in verschillende hoeken.  

Wanneer je klaar bent met verven kun je de verfresten brengen bij het klein chemisch afval (kca) bij jou in de buurt. De rollers en kwasten kun je eventueel schoonmaken met een kwastenreiniger om ze vervolgens te bewaren. 

De specialisten van Verfcompleet.nl geven graag antwoord op al jouw vragen 

Heb je nog vragen over een bepaalde verfklus of onze producten? Raadpleeg dan onze blog of neem contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder!  

Verfcompleet.nl heeft een groot aanbod aan verfartikelen voor jouw verfklus! Bekijk alle producten in de webshop of kom langs in de showroom. Als je vóór 16:00 uur bestelt, heb je jouw producten morgen al in huis! 

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM