Over ons

22 juli 2021
Verfcompleet.nl

Wat is de beste manier voor het verven van multiplex?

Vooraf denk je misschien dat dit erg lastig is, maar het verven van multiplex is makkelijk dan je denkt! Wanneer je multiplex gaat verven is het belangrijk dat je de stappen uit deze blog goed volgt en dan komt alles goed! Het moeilijkste aan het verven van multiplex is het verven van de zijkant, dit komt door de sterke zuigende werking. In deze blog vertel ik je alles wat je moet weten voor het verven van multiplex!  

De juiste voorbereiding

Wanneer de multiplex onbehandeld is, zul je enkele voorbereidingen moeten treffen. De reiniging is erg belangrijk. Maak het oppervlak goed schoon en vetvrij met behulp van een ontvetter. Hoe schoner je het oppervlak maakt, hoe beter de verf zal hechten. Dit geldt ook voor het opschuren. Wanneer je het oppervlak opschuurt zal de verf veel beter hechten.  

Is er nog oude verflaag aanwezig? Dan is het van belang dat je dit eerst opschuurt. Dit kun je zowel met schuurpapier als met een schuurmachine doen. Vervolgens is het belangrijk dat je het oppervlak goed reinigt. Tip: beweeg bij het schuren met de houtnerf mee.  

Het verven van multiplex

Wanneer je multiplex gaat verven is het belangrijk dat je gebruikmaakt van de juiste grondverf en van de juiste verfkwasten en verfrollers. Bij een groot oppervlak raden wij een verfroller aan, bij kleine oppervlakken mutliplex is een kwast voldoende. Wanneer je de eerste laag grondverf hebt aangebracht dien je deze weer licht op te schuren. Dit verbeterd de hechting van de verf. Indien nodig kun je vervolgens ook nog een tweede laag grondverf aanbrengen. Dit is zeker aan te raden, aangezien multiplex een erg zuigende werking heeft.  

Voor het verven van de zijkanten van de multiplex kun je het beste gebruikmaken van een randsealer. Dit is een transparante blanke coating voor het afdichten en verduurzamen van kopse kanten en zaagkanten. Hoe beter de randen worden gedicht, hoe mooier het eindresultaat zal worden! Als laatste stap kun je de toplaag aanbrengen. Hiervoor kun je kiezen voor een hoogglans, zijdeglans of matte lak.  

Let op! Voor het verven van multiplex kun je gebruikmaken van normale muurverf, maar ook van houtverf!  

Alle benodigdheden bestel je bij Verfcompleet.nl!

Alle spullen die jij nodig hebt voor het verven van multiplex bestel je gemakkelijk en snel in de webshop van Verfcompleet.nl! Bij verfcompleet.nl verkopen wij uitsluitend A-merken en onze verfexperts denken graag met je mee! Heb je vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!  

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2022 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM