Over ons

22 juli 2021

Wat is de beste manier om het plafond te witten

Het witten van het plafond kan je woonkamer er weer uit laten zien als nieuw. Hierbij creëer je natuurlijk het liefst een streepvrij resultaat. Over het algemeen is het verven van het plafond geen lastige klus, maar dit wil niet zeggen dat je onvoorbereid kunt beginnen. In deze blog vertel ik jou alles wat je moet weten voordat je begint met het witten van het plafond.

Voorbereidingen treffen

Bij het verven van het plafond is een goede voorbereiding van belang. Voordat je begint kun je het beste het plafond reinigen. Hiervoor heb je water, schoonmaakmiddel en een spons nodig. Hoe schoner het oppervlak, hoe beter de verf zal hechten. Wanneer je het plafond hebt gereinigd is het tijd om alles af te plakken. Bij het verven van het plafond is er een grote kans dat er spetters naar beneden druipen. Maak dus gebruik van een afdekzijl voor de vloer en de meubels. Ga je de hele kamer verven? Start dan met het witten van het plafond en ga vervolgens verder met het verven van de muren.

De juiste roller

Een plafond is meestal niet helemaal egaal, daarom is het belangrijk dat je de juiste verfroller gebruikt. Bovendien is het een groot oppervlak dus is een verfroller aan te raden. Voor het verven van het plafond raad ik je aan om gebruik te maken van een vachtroller. Zo ben je er zeker van dat het gehele plafond wordt voorzien van verf én zo verf je in een keer een groot oppervlak. Voor de hoeken en randen kun je natuurlijk beter kiezen voor een kwast. Zo creëer je een optimaal resultaat.

Laten we beginnen

Bij het witten van het plafond kun je gebruikmaken van een muurverf. Voordat je begint roer je de verf goed door en giet je de verf in een verfbak. Vervolgens kun je beginnen met het verven van banen in de breedte. Houd er rekening mee dat je alles één kant op rolt voor het optimale resultaat zonder strepen.

Vind je het een gedoe om op een trappetje te gaan staan en deze telkens te verschuiven? Dat snap ik! Kies er dan voor om gebruik te maken van een verlengsteel, zo kun je gewoon op de grond blijven staan en heen en weer lopen tijdens het verven van het plafond.

De verf voor het witten van het plafond koop je bij Verfwinkel.nl!

Alle benodigdheden voor het verven van je plafond koop je bij Verfcompleet.nl! Bij ons vind je voor iedere klus de juiste verfsoorten. Bij Verfcompleet.nl kunnen we dan ook iedere verf in de gewenste kleur mengen. Morgen beginnen met je verfklus? Dat is geen probleem want vóór 16:00 uur besteld is morgen al in huis!

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2023 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM