Over ons

24 maart 2021
Verfcompleet.nl

Afwasbare muurverf is de toekomst! 

Een keuken of badkamer zijn plekken in huis die snel vies worden. Bijvoorbeeld tijdens het koken kan het een en ander vies worden. Daarom is het verstandig om gebruik te maken van een afwasbare muurverf bij het verven van de keuken of de badkamer, een afwasbare muurverf is namelijk makkelijk schoon te maken. Ben je benieuwd welke verfsoorten afwasbaar zijn? Je leest het in deze blog!  

Wat is afwasbare verf? 

De naam zegt het al, afwasbare verf kun je afnemen. Tijdens het schoonmaken van een muur die geschilderd is met normale muurverf, gaat deze vaak poederen. Dit is te zien door een witte waas (in het geval van een witte muur) die op je schoonmaakdoek belandt. Daarnaast gaat de schoongemaakte plek op de muur vaak glanzen en dit is zonde van de matte muurverf. Met afwasbare muurverf heb je hier geen last meer van! Deze kan je gewoon schoonmaken zonder dat deze opglanst! 

Wanneer kies je voor afwasbare muurverf? 

Afwasbare muurverf wordt voornamelijk gebruikt in ruimtes die je zelf graag schoonhoudt. Muurverf die afwasbaar is, is dan ook voornamelijk terug te vinden in keukens en badkamers. De verf is bestand tegen vocht en vuil, en is makkelijk van de muur te verwijderen. Afwasbare muurverf wordt onderverdeeld in verschillende schrobklassen, hiermee wordt aangegeven hoe makkelijk de verf te reinigen is. Schrobklasse 1 is prima schoon te maken met water en een borstel, deze verf wordt meestal gebruikt voor ruimtes die vaak schoongemaakt moeten worden. Schrobklasse 2 is iets minder goed te reinigen, maar hier kan het meeste vuil nog wel verwijderd worden met een natte doek. Vanaf schrobklasse 3 wordt de verf een stuk minder afwasbaar. Bij het reinigen van deze verfsoort is er een risico dat de verflaag beschadigd wordt.  

Afwasbare muurverf overschilderen 

Ben je van plan om de afwasbare muurverf over te schilderen? Dat kan prima! Vaak wordt er gedacht dat door de oude verflaag de nieuwe verf niet goed zal hechten, maar daar hoef je je geen zorgen over te maken! De basis van de afwasbare muurverf is hetzelfde als die van andere soorten muurverf. Zonder enig probleem kunt u over de oudere laag afwasbare muurverf heen schilderen.  

Verschillende merken afwasbare verf 

Er zijn veel verschillende verfmerken die afwasbare muurverf in de collectie hebben. Zowel Sigma, Sikkens als Wijzonol hebben afwasbare muurverf in het assortiment. Kies bijvoorbeeld voor de Sikkens Alphatex SF voor een goed reinigbare muurverf of de Sigmapearl Clean mat voor een muurverf van schrobklasse 1. Bij Verfcompleet.nl kunt u terecht voor afwasbare muurverf van verschillende merken. Bestel je de afwasbare muurverf voor 16:00 bij Verfcompleet.nl? Dan is het de volgende dag nog in huis!  

Reacties

Lees de reacties op Afwasbare muurverf is makkelijk reinigen

Nog geen reacties, wees de eerste!

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2021 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM