Over ons

16 juni 2022
Verfcompleet.nl

Afneembare muurverf is de toekomst!  

Wellicht heb je hier al eerder iets over gehoord, wij geven je graag meer informatie over dit product. Afneembare muurverf, ook wel afwasbare muurverf genoemd, is een fijne en betaalbare oplossing wanneer je wanden hebt die snel vies worden.  

De wanden achter het aanrechtblad worden bijvoorbeeld snel vies tijdens het koken. Hierbij kun je denken aan vetvlekken op de muur. Ook de muren in de badkamer krijgen aardig wat te voorduren, hierdoor ontstaan er snel schimmelvlekken. Het is dus handig om gebruik te maken van een afneembare muurverf wanneer je de badkamer of keuken gaat verven. Een afneembare muurverf is makkelijk schoon te maken en geeft niet af. Ben je benieuwd welke verfsoorten afwasbaar zijn? Je leest het in deze blog!   

Wat is afneembare verf?  

De naam zegt het in principe al, afwasbare verf kun je afnemen. Tijdens het schoonmaken van een muur die geschilderd is met normale muurverf, gaat deze vaak poederen en afgeven. Dit is te zien aan een witte waas (in het geval van een witte muur) die op je schoonmaakdoek belandt. Daarnaast gaat de schoongemaakte plek op de muur vaak glanzen en dat is zonde van de muurverf. Met afneembare muurverf heb je hier geen last meer van! Deze kun je gewoon schoonmaken zonder dat de verf aangetast wordt.  

Wanneer kies je voor afneembare muurverf?

 Afwasbare muurverf wordt voornamelijk gebruikt in ruimtes die je zelf graag schoonhoudt. Muurverf die afneembaar is, is dan ook voornamelijk terug te vinden in keukens en badkamers. De verf is bestand tegen vocht en vuil en is makkelijk van de muur te verwijderen. Afwasbare muurverf wordt onderverdeeld in verschillende schrobklassen, hiermee wordt aangegeven hoe makkelijk de verf te reinigen is. Schrobklasse 1 is prima schoon te maken met water en een borstel, deze verf wordt meestal gebruikt voor ruimtes die vaak schoongemaakt moeten worden. Schrobklasse 2 is iets minder goed te reinigen, maar hier kan het meeste vuil nog wel verwijderd worden met een natte doek. Vanaf schrobklasse 3 wordt de verf een stuk minder afwasbaar. Bij het reinigen van deze verfsoort is er een risico dat de verflaag aangetast wordt.   

Afneembare muurverf overschilderen  

Ben je van plan om de afneembare muurverf over te schilderen? Dat kan prima! Vaak wordt er gedacht dat door de oude verflaag de nieuwe verf niet goed zal hechten, maar daar hoef je je geen zorgen over te maken! De basis van de afwasbare muurverf is hetzelfde als die van andere soorten muurverf. Zonder enig probleem kun je over de oudere laag afwasbare muurverf heen schilderen. Belangrijk is dat je je vooraf goed voorbereid. Verf hecht namelijk het beste aan een schoon oppervlak.  

Als je op zoek bent naar een afneembare muurverf dan is Sikkens Alpha Rezisto Easy Clean Mat dé muurverf die je zoekt. De Sikkens Alpha Rezisto Easy Clean Mat is geschikt voor verschillende binnenruimtes. De muurverf is ook geschikt voor bedrijfsruimtes. Hierbij kun je denken aan bedrijfskantines, kinderopvangcentrums en meer. 

Verfcompleet.nl voor al jouw verfbenodigdheden 

Zodra je de muur hebt geschilderd in de keuken of de badkamer wil je natuurlijk niet meteen hebben dat de muur vies wordt. Mocht dit wel gebeuren dan is het fijn als je deze af kunt nemen zonder dat je in de toekomst de muur opnieuw moet verven. Kies dus voor afneembare muurverf wanneer je de keuken, badkamer of een andere plek gaat schilderen wat snel vies kan worden.  

Wil je graag zo snel mogelijk de muur gaan verven met afneembare verf? Wanneer je jouw verfbenodigdheden voor 16:00 uur bestelt, dan heb je deze de volgende dag al in huis. Heb je verder nog vragen? Aarzel niet om contact op te nemen, we helpen je graag.   

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2022 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM