Ga terug
15%

Productomschrijving

Sikkens Voorstrijk  

Sikkens Voorstrijk Wit is de basis voor het afwerken van binnenmuren en plafonds. Het bevordert de hechting en de dekking van de afwerkingslaag met Sikkens Binnenmuurverf Mat. Tevens vermindert dit product de zuiging van de ondergrond. Dit houdt in dat bij het afwerken met Sikkens Binnenmuurverf Mat minder verf nodig is. Daarbij voorkomt het kleur- en glansverschillen. Voor een perfect professioneel eindresultaat te gebruiken in combinatie met Sikkens Binnenmuurverf Mat. 

Sikkens Voorstrijk: De ultieme basis voor binnenmuren en plafonds 

Wanneer u gaat schilderen is voorbereiding essentieel voor een optimaal resultaat. Een van de meest cruciale stappen in dit proces is het gebruik van een kwalitatieve voorstrijk. In ons assortiment treft u 'Sikkens Voorstrijk Wit' geschikt voor professionals en doe-het-zelvers. Graag vertellen we meer over dit toonaangevende product en de voordelen die het met zich meebrengt. 

Waarom kiezen voor Sikkens voorstrijk in de kleur wit? 

Als het gaat om het voorbereiden van binnenmuren en plafonds, vormt voorstrijk van het merk Sikkens de ideale basis. Het product is specifiek geformuleerd om de hechting en de dekking van de daaropvolgende afwerkingslaag te versterken, in dit geval de Sikkens Binnenmuurverf Mat. Het resultaat is een uniform, professioneel en zorgt voor een langdurig effect dat voldoet aan de hoogste standaarden van het schilderen. 

Het unieke aan Sikkens voorstrijk (wit) is dat het de zuiging van de ondergrond effectief vermindert. Dit betekent dat de ondergrond minder verf zal absorberen, waardoor er tijdens de afwerkingsfase minder verf nodig is. Dit levert niet alleen een kostenbesparing op, maar zorgt er ook voor dat het schilderwerk sneller en efficiënter verloopt. Een ander belangrijk aspect is het voorkomen van kleur- en glansverschillen. Ondergronden kunnen inconsistenties bevatten die, zonder de juiste voorbereiding, zichtbaar kunnen worden in het eindresultaat. Voorstrijk van Sikkens zorgt voor een evenwichtige en uniforme basis, waardoor kleur- en glansverschillen worden geminimaliseerd.  

Unieke kenmerken van Sikkens voorstrijk: 

 • Uitstekende hechting op de ondergrond: Een van de primaire functies van een voorstrijk is om ervoor te zorgen dat de afwerkingslaag perfect hecht. Dankzij de geavanceerde formule van Sikkens voorstrijk wordt een optimale hechting op de ondergrond gegarandeerd. 
 • Vrij van oplosmiddelen: In een tijd waar duurzaamheid en milieuvriendelijkheid centraal staan, biedt Sikkens voorstrijk een oplossing die vrij is van schadelijke oplosmiddelen. Dit maakt het product niet alleen veiliger voor de gebruiker, maar ook voor het milieu. 
 • Bevordert de dekking van de eindlaag: Door een consistent en gelijkmatig oppervlak te bieden, zorgt Sikkens voorstrijk ervoor dat de eindlaag van de verf maximaal rendeert, zowel qua kleur als qua dekking. 
 • Gemakkelijk verwerkbaar: Tijd is vaak essentieel bij schilderprojecten. Dankzij de gebruiksvriendelijke formule van Sikkens voorstrijk kan het product eenvoudig en snel worden aangebracht, zonder in te leveren op kwaliteit. 

Conclusie:

Het gebruik van Sikkens voorstrijk (wit) vormt een essentiële stap voor wie streeft naar een superieur schilderresultaat. Of u nu een professional is of een enthousiaste doe-het-zelver bent, dit product garandeert een hoogwaardige voorbereiding van binnenmuren en plafonds. 

 

Technische informatie

Sikkens Voorstrijk Wit is een hoog dekkende, goed hechtende voorstrijk voor binnen op basis van een acrylaatcopolymeer en alkydemulsie.

Belangrijkste eigenschappen

 • Uitstekende hechting op de ondergrond
 • Vrij van oplosmiddelen
 • Bevordert de dekking van de eindlaag
 • Vermindert zuiging van de ondergrond
 • Gemakkelijk verwerkbaar

Rendement 12m2 per liter

Toepassing

Geschikt voor zuigende muren en plafonds binnen, zoals baksteen, papierbehang, hard- en zachtboard, gipskarton, schoonmetselwerk, cementgebonden vezelplaat en (glad) pleisterwerk..

Verwerking

Verwerkingstemperatuur: minimaal 10°C.
Relatieve luchtvochtigheid: maximaal 70%.

Kwast, roller 
Kwast: bij voorkeur Blokwitter.
Roller: bij voorkeur Anza muurverfroller.

Bovengenoemde instellingen zijn een indicatie. Om het beste resultaat te verkrijgen wordt er geadviseerd om de instellingen af te stemmen op de omstandigheden ter plaatse en te beoordelen d.m.v. een proefvlak. 

Technische eigenschappen

Droging bij 10°C:
Stofdroog na 4 uur
Overschilderbaar na 8 uur
Doorgehard na 48 uur

Droging bij 20°C:
Stofdroog na 1 uur
Overschilderbaar na 6 uur
Doorgehard na 24 uur

De laagdikte van de aangebrachte verflaag en de temperatuur beïnvloeden de droging. Des te lager de temperatuur, des te langer de droogtijd en omgekeerd. Maar ook hoe dikker de verflaag, des te langer de droogtijd.

Productspecificaties

MerkSikkens
Binnen of buitenBinnen
GlansgraadMat
BasisWaterbasis
Dekkend of transparantDekkend
OndergrondSteen
Stuckwerk
Plaatmateriaal

Sikkens Voorstrijk Wit

0
reviews

Sikkens Voorstrijk Wit 2,5 liter is de basis voor het afwerken van binnenmuren en plafonds.

Adviesprijs:43,49

36,97

€ bespaar tot 14,99%

Reviews

Sikkens - Sikkens%20Voorstrijk%20Wit%202,5%20liter
0 reviews
Nog geen reviews

Dit heb je ook nodig

Voeg ze gelijk toe aan uw bestelling

Laatst bekeken

Vorige producten

Sikkens - Sikkens%20Voorstrijk%20Wit%202,5%20liter

Sikkens Voorstrijk Wit

0
reviews

Sikkens Voorstrijk Wit 2,5 liter is de basis voor het afwerken van binnenmuren en plafonds.

 • spec1: Uitstekende hechting
 • spec 2: Bevordert de dekking
 • spec 3: Vermindert zuiging
Advies prijs € 43,49 bespaar tot 14,99%
€ 36,97
Tenco - tenco-bitumen-silolak-1ltr-verfcompleet.nl

Tenco Bitumen Silolak

0
reviews

Tenco bitumen silolak is een goed verstrijkbare bitumenlak speciaal voor sleuf- en betonnen silo's waarin veevoeder wordt opgeslagen.

 • spec1: Waterafstotend
 • spec 2: Goede dekking
Advies prijs € 18,95 bespaar tot 9,97%
€ 17,06
Bolivia - Bolivia-Lakplamuur-tube-400-g%20(1)

Bolivia Lakplamuur

0
reviews

Bolivia lakplamuur (tube 400 gr) is een sneldrogende, waterverdunbare lakplamuur van zeer hoge kwaliteit.

 • spec1: Sneldrogend
 • spec 2: Waterverdunbaar
 • spec 3: Hoge kwaliteit
Advies prijs € 17,70 bespaar tot 10%
€ 15,93
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM