Behangbenodigdheden

Behangbenodigdheden

Heeft u plannen om de muren te voorzien van en mooie laag behang? Dan is het belangrijk dat u hier de juiste behangbenodigdheden voor aanschaft. Verfcompleet.nl heeft een groot aanbod aan verschillende benodigdheden. Gaat u zelf behangen? Dan zijn er verschillende technieken die u kunt hanteren. Zo kunt u kiezen voor neutraal wit behang en deze later schilderen in de gewenste kleur. Dit is een meer eenvoudige keuze, maar geeft een strakke en moderne uitstraling aan het interieur. Wilt u uw woning wat spannender maken, kies dan voor een reliëf of patroon in het behang. Iets wat met verf vaak niet te realiseren is. Behangen is een vak apart en wanneer u niet de juiste behangbenodigdheden in huis gehaald heeft, kan dit nog een lastige klus worden. Met de juiste benodigdheden zorgt u ervoor dat er geen bobbels, vouwen, kieren of lijmvlekken ontstaan in het behang, maar u een glad resultaat kunt creëren.

Wat heb ik nodig als ik ga behangen?

Wanneer u gaat behangen, dan is het belangrijk dat u de muur eerst voorbehandeld. Heeft u een nieuwbouw huis gekocht, dan is het voldoende om de muur licht op te schuren en met een vochtige doek het stof te verwijderen. Dit geldt ook wanneer de muur eerder geverfd is geweest, maar u hem nu wilt gaan behangen. Zit er nog een oude laag behang op de muur? Zorg er dan voor dat u deze eerst verwijderd met een schraper of afweekmiddel. U kunt ook gebruikmaken van een behangafstomer. Hiermee kunt u zonder chemicaliën het oude behang van de muur verwijderen. Schuur daarna de muur licht op en verwijder het stof met een lichtvochtige doek, zorg ervoor dat de muur niet te nat wordt. Daarna kunt u behanglijm op de muur aanbrengen en het gewenste behang gebruiken. Zorg ervoor dat u altijd een trapje bij de hand heeft, zodat u het behang ook goed tegen het plafond kunt bevestigen.

Extra tips voor wanneer u gaat behangen

Bescherm uw vloeren met kranten, plastic of oude doeken voordat u begint met behangen. Bescherm uw kleding en was direct uw handen als hier behanglijm op gekomen is. Vergis u niet in de tijd die u nodig heeft om te behangen en zorg ervoor dat u voldoende licht heeft om de situatie goed te kunnen bekijken. Daarnaast is het belangrijk dat u het juiste behang voor de juiste toepassing gebruikt. Wij helpen u graag online en in onze showroom bij het maken van de juiste keuze.

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2024 Verfcompleet.nl

Powered by Designpro.nl & Z-IM